marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Două elicoptere și două avioane de vânătoare rusești au fost doborâte la granița cu Ucraina

  de - | 13 mai 2023, 6:41 PM | Internaţional

  0

  Cotidianul rus Kommersant citează surse potrivit cărora patru aeronave militare rusești, două avioane de luptă și două elicoptere „ar fi putut fi doborâte aproape în același timp în apropierea frontierei ucrainene” în regiunea Briansk, scrie stiripesurse.ro.

  Anterior se anunțase că s-au prăbușit un avion și un elicopter.

  Potrivit ziarului, un avion de vânătoare-bombardament Su-34, un avion de vânătoare Su-35 și două elicoptere Mi-8 s-au prăbușit.

  Potrivit Kommersant, echipajele avioanelor de luptă și ale elicopterelor au fost ucise. „Atacatorii sunt căutați la sol și în aer”, a precizat publicația.

  Ziarul susține că toate avioanele prăbușite făceau „parte din același grup aerian”și se pregăteau să atace Ucraina.

  „Avioanele de vânătoare ar fi trebuit să efectueze un atac cu rachete și bombardamente asupra unor ținte din regiunea ucraineană Cernihiv, în timp ce elicopterele trebuiau să le sprijine pentru, printre altele, a prelua echipajele Su în cazul în care acestea ar fi fost doborâte de focul inamic. Toate cele patru aparate nu s-au mai întors la aerodrom”, a precizat publicația, citată de stiripesurse.ro.

  Jurnaliștii de la Komersant adaugă că experții cred că avioanele și elicopterele ar fi putut fi doborâte cu ajutorul unor rachete aer-aer. „Astfel, este probabil ca grupul de aviație al Forțelor Aeriene să fi fost prins într-o ambuscadă”, scrie publicația.

  Mai multe AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.