miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Elevii s-au întrecut la tenis de masă. Campionii provin de la „Moise”, „Marienescu” Lipova și „Eminescu” (Foto)

  de Dan Lazăr | 5 februarie 2020, 7:02 AM | Sport

  0

  Olimpiada Națională a Spportului Școlar (ONSȘ) i-a strâns pe elevii arădeni în jurul meselor de tenis de masă din cadrul Complexului „Emil Prokopecz” al CSM Arad.

  Lipova a dominat la liceu băieți

  Finala ONSȘ la liceu masculin a fost una în familie, doi dintre elevii Liceului „Atanasie Marienescu” Lipova (prof. Tudor Calalb) disputându-și calificarea la etapa națională care se va disputa la Slatina. Florin Daroți, campion județean și la ediția din 2019, a avut câștig de cauză în fața colegului său, David Jicărean. Pe podium a mai urcat și Fabian Strună (Col. Naț. „Preparandia – D. Țichindeal” – „Peda”).

  În întrecerea liceenelor, calificată la faza națională ce se va desfășura în județul Olt este Ana Maria Sîrb, elevă a CN „Moise Nicoară” (prof. Francisc Schmidt), care a trecut în ultimul act, scor 2-0, de Bianca Borteș (CN „Mihai Viteazul” Ineu).

  Bronzul i-a revenit Denisei Muntean (Liceul „Ștefan Hell” Sântana), 2-1 în finala mică cu Daiana Popa („Moise”).

  CSM furnizează campionii la gimnaziu

  Participare mai numeroasă s-a înregistrat la nivelul gimnazial, care în acest an a revenit la sistemul de concurs individual, în anii anteriori având loc întreceri pe echipe mixte.

  Ambii campioni sunt legitimați la CS Municipal Arad, iar acest lucru s-a văzut în prestațiile lor. Andreea Craiu (Șc. Gim. „Mihai Eminescu” – „Gen. 1” – prof. Beniamin Șumăndan) a dispus, mai greu decât se credea, scor 2-1, de colega sa Daria Măgurean, elevă din clasa a IV-a. Pe locul III s-a clasat Cristina Laszlo (CN „M. Viteazul” Ineu), în „careul de ași” mai pătrunzând Giulia Turda (Liceul German „A. M. Guttenbrunn”).

  Doi elevi ai CN „Moise Nicoară” au susținut finala ONSȘ gimnaziu, Mihai Șipoș (clasa a V-a) obținând calificarea la turneul național de la Focșani (7-9 mai), după 2-0 cu Norbert Boka.

  În semifinale au mai ajuns Andrei Raț („Sava Brancovici” Ineu) și David Leric („A. Marienescu” Lipova), primul părăsind competiția înaintea finalei mici.

  Urmează badmintonul

  Competițiile destinatele elevilor continuă miercuri, începând cu ora 13.00, cu întrecerea de badminton, faza județeană având loc la sala de sport a CN „Preparandia – D. Țichindeal” (Pedagogic).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.