Elevii români vor să studieze în străinătate. A crescut numărul tinerilor care pleacă în Marea Britanie

  de Special Arad | 13 octombrie 2014, 12:26 PM | Educaţie

  0

  Tot mai mulți tinerii români sunt tentaţi de studiile superioare în străinătate, iar cei mai mulţi preferă Marea Britanie. Motivul e previzibil: o diplomă de absolvire la o universitate din Regatul Unit asigură un job bun după încheierea studiilor, relatează Digi24.ro

  Mulţi dintre tinerii care vor să plece la studii în străinătate aleg Marea Britanie, țară care a venit cu zeci de oferte la târgul internațional „World Education” desfășurat zilele acestea la București. Aproape 90% din absolvenţii de acolo îşi găsesc un loc de muncă în cel mult şase luni de la absolvire, arată statisticile.

  „Au un serviciu de cariere foarte bine bine dezvoltat, de orietare profesională. Mergem acolo şi avem enorm de multe evenimente cu oameni din industrie. Fiind în inima Londrei şi universitate de top, abia aşteptau să vină la noi, să recruteze dintre noi”, a spus Alexandra Biha, absolventă „King’s College of London”.

  Totuşi, Marea Britanie este şi una din cele mai scumpe ţări, în special dacă locuieşti în Londra. Chiria, întreţinerea şi mâncarea costă în jur de 800 de lire pe lună şi la asta se adaugă şi taxele de studiu, care sunt, în medie, de 9000 de lire pe an.

  Studenţii români care se întorc în ţara de origine după absolvire trebuie să câştige 12.000 de lire pe an şi abia apoi încep să returneze împrumutul. Dacă în 20 de ani nu reuşesc să câştige atât, nu mai trebuie să plătească”a spus Svetlan Danev, organizator al târgului.

  În alte ţări europene, taxele sunt mai mici. În Olanda, de exemplu, costă 2.000 de euro pe an, în medie, în timp ce Danemarca sau Suedia nu percep deloc taxe de studiu. Costă, totuşi, câteva sute de euro traiul într-un oraş european. Bani pe care trebuie să îi suporte, de acasă, părinţii.

  „Dacă valorile le vezi în partea materială a lucrurilor, nu o să reuşeşti. Cea mai mare investiţie este în tine, ca om, şi în copil. În ei te regăseşti. O văd ca pe o investiţie”, a spus mama unui viitor student.

  Târgul ofertelor educaţionale „World Education” va ajunge şi în Timişoara, Galaţi şi Constanţa în următoarele săptămâni.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.