Elevii din județul Arad sunt așteptați la concursul RoboTEC, organizat de Liga AC a Universității Politehnica Timișoara

  de Special Arad | 13 mai 2021, 11:15 AM | Educaţie | IT | Regional

  0

  Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara) organizează și în acest an un proiect de tradiție – RoboTEC (Robot Engineering Contest). Cea de-a VI-a ediție a competiției va avea loc în perioada 21-23 mai 2021, atât online, cât și fizic.

  RoboTEC este un concurs internațional și se adresează atât elevilor de liceu cât și studenților pasionați de robotică. Participanții au ocazia de a-și pune în practică cunoștințele în acest domeniu, dar și a-și măsura creativitatea.

  Ediția din acest an beneficiază de sprijinul Universității Politehnica din Timișoara, prin Facultatea de Automatică și Calculatoare. Noutatea din cadrul acestui proiect constă în susținerea unor sesiuni de workshop pentru cei dornici de a afla informații în domeniul roboticii.

  Proiectul este structurat în 4 probe și două formate:

  Format on-site:

  •  Line follower

  •  Maze

  * La probele on-site (în format fizic) participanții trebuie să construiască un robot, să-l trimită echipei de organizare, robotul având scopul de a naviga printr-un labirint și de a urma un traseu.

  Format online:

  •  Freestyle: are rolul de a testa imaginația participanților, fiind o probă de tip remote;

  •  Computer Vision Simulation: are scopul de a testa capacitățile tehnice, desfășurându-se prin intermediul unui simulator.

  Înscrierile în cadrul concursului sunt deschise pe site-ul Ligii AC până în data de 20 mai 2021, iar câștigătorii vor beneficia de premii în bani, ediția din acest an fiind susținută de patru companii partenere din Timișoara.

  * Pentru probele on-site, participanții trebuie să-și trimită roboții cu 2 săptămâni înainte de deadline.

  Pentru a afla informații suplimentare, cei interesați sunt invitați să viziteze site-ul proiectului, robotec.ligaac.ro, iar pentru a fi la curent cu cele mai noi activități, să urmărească pagina de Facebook Robotec sau/și contul de Instagram.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.