vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Elevii de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad, în contact direct cu mediul de lucru din domeniul transporturilor

  de Dan Lazăr | 22 februarie 2024, 8:17 AM | Educaţie | Știri Arad

  0

  În perioada decembrie 2023- februarie 2024, elevii clasei a XII-a de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” din Arad, specializarea Tehnician  transporturi, sub coordonarea prof. ing. Ciucu Fabian, au efectuat vizite de lucru la diverși agenți economici din domeniul transporturilor. Scopul acestora a fost  să le ofere elevilor oportunitatea de a cunoaște mai bine cerințele, provocările și oportunitățile din  sectorul menționat.

  Prima vizită de lucru a avut loc la o firmă de transport din Zimand, unde elevii au aflat informații despre cum se desfășoară activitatea de transport persoane, care sunt condițiile de siguranță, confort și eficiență. Ei au avut și posibilitatea de a vedea și solicita informații suplimentare despre  unele dintre vehiculele firmei, microbuze, autobuze, autocare, timpul de călătorie, timpul de odihnă impus pentru șoferi, confortul și siguranța pasagerilor, transportul pe diverse distanțe.
  O altă vizită vizită de lucru a fost la un PFA în domeniul atestatelor de transport, șoferi auto profesioniști interni și internaționali, atestate ADR și transport agabaritic. Elevii au aflat care sunt cerințele legale și profesionale pentru a obține aceste atestate, care sunt avantajele și dezavantajele acestui tip de transport, care sunt riscurile și responsabilitățile implicate.
  Nu în ultimul rând, obiectivele vizitei  de la  CIC Pecica – Centrul de întreținere și curățare autostrada A1, tronsonul Nadlac-Deva, au fost acelea de a  le arăta elevilor cum se realizează întreținerea curentă pe timp de iarnă, dezăpezirea, stația de clorură, încărcătura cu sare solidă, utilajele etc. Tinerii participanți au fost impresionați de complexitatea și importanța acestui serviciu, care asigură siguranța și fluiditatea traficului pe autostradă.
  Elevii au fost foarte mulțumiți de vizitele făcute, declarând că acestea i-au ajutat să-și clarifice opțiunile profesionale și să-și dezvolte competențele necesare pentru a lucra în acest sector. Mediul de lucru văzut le-a oferit o imagine mai clară și mai realistă despre ceea ce înseamnă să lucrezi în domeniul transporturilor. Ei au apreciat deschiderea și disponibilitatea agenților economici, care le-au răspuns la toate întrebările și curiozitățile. Profesorul coordonator a apreciat colaborarea și sprijinul agenților economici, care au fost foarte receptivi și amabili cu elevii. Toți cei implicați, susținuți de conducerea liceului, și-au  exprimat dorința că aceste vizite să continue și în următoarele două module școlare, pentru a contribui la formarea profesională a elevilor și a ajuta la integrarea acestora pe piața muncii.
  WhatsApp Image 2024 02 21 at 12.21.30 e1708550447494

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.