duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Elevii de la cinci școli arădene, pe lista prioritară pentru a primi tablete de la Guvern

  de Special Arad | 13 mai 2020, 4:05 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

   Liceul Special ,,Sfânta Maria” din Arad

  Elevii din medii defavorizate care nu au acces la lecțiile online în perioada când școlile sunt închise, urmează să primească tablete sau laptopuri de la Ministerul Educației, cu acces la internet.  Consiliul Județean Arad are în subordine cinci școli speciale: Liceul Special ,,Sfânta Maria”, Liceul Tehnologic ,,Sava Brancovici” Ineu, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad și Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Arad.

  Guvernul României a aprobat Programul național „Școala de acasă”, în vederea achiziționării de dispozitive electronice cu conexiune la internet, necesare dotării instituțiilor de învățământ preuniversitare de stat în vederea facilitării activităților didactice la distanță pentru elevii din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, care va fi derulat de către Ministerul Educației și Cercetării în anul 2020. Fondurile, în valoare de 150 000 000 lei, au fost alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020 pentru Ministerul Educației și Cercetării.

  Achiziția bunurilor se realizează la solicitarea Ministerului Educației și Cercetării în baza fundamentării necesarului de către inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

  Criteriile de repartizare a dispozitivelor electronice cu conexiune la internet sunt stabilite prin ordin al ministrului educației și cercetării, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat, centralizate de inspectoratele școlare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.