Elevii arădeni s-au întrecut în Olimpiada școlară la badminton. „Bălcescu”, noul pol la nivel gimnazial





Olimpiada Națională a Sportului Școlar a avut, în această săptămână, la Șimand, programată etapa județeană la badminton.
La nivel liceal această competiție s-a desfășurat în premieră și a avut în prim-plan foști elevi ai Școlii Gimnaziale din Șimand, acolo unde profesorul Daniel Mărcuș a creat un adevărat centru al sportului cu „fluturași”. În întrecerea fetelor, campioană a devenit Daria Găleancu (Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” Ch. Criș), pe podium mai urcând Iasmina Kiss (Lic. Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad) și Alexandra Toth (Lic. de Ind. Alimentară Arad).
Întrecerea liceenilor a fost cea mai captivantă, câștig de cauză având David Almași (Col. Național „Moise Nicoară” Arad), după un ultim act palpitant cu Raul Tomuța (LPS Arad). Pe ultima treaptă a podiumului a urcat Darius Cheta (Col. Naț. „V. Goldiș” Arad), câștigătorul din 2023 al ONSȘ la gimnaziu, pe când era elev la Șimand, în urma unei finale susținute atunci cu actualul campion de la liceu.
Reprezentanții Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” (Generală 11) din Arad au dominat ierarhia la nivel gimnazial, Raluca Marin, respectiv Sebastian Roman devenind campioni. Elevii prof. Daniel Dragoș au fost urmați pe podium – unul care a existat cu adevărat la competiția din Șimand – de: Diana Balaban (Șimand) – cea mai tânără participantă, clasa a V-a -, Adina Șipoș (Șc. Gim. „Iustin Marșieu” Socodor), respectiv Ovidiu Crișan (Șimand) și Alexandru Ardelean (Liceul Național de Informatică Arad – un alt centru școlar al acestui sport).
Cei patru câștigători vor reprezenta Aradul la faza națională programată în luna lui Florar în județele Ilfov (gimnaziu), respectiv Bacău (liceu).
În acestă ultimă săptămână a modului III din calendarul școlar, licenii și elevii din ciclul primar din Arad își dau întâlnire, joi, la ONSȘ, respectiv Cupa „Micul campion” la tenis de masă, în sala UAV din cartierul Micălaca.
Comentariile portalului
@Niro - La baza sistemului legislativ din țările democratice stă principiul „ceea ce nu este interzis, este permis”. Tocmai afirmați că sunt „zone verzi nereglementate”, din care rezultă că (...)
Păi cam 80% din tinerii care merg la școală în România înțeleg limba engleză din clasa a 5-a de când au primit primul telefon celular. Dacă nu (...)
Nu înțeleg cum își permit asociațiile astea să reglementeze ei de capul lor, peste primărie, zone inundabile ca fiind parcuri, când nu există nici o lege (...)