vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Elevii arădeni s-au întrecut în Olimpiada școlară la badminton. „Bălcescu”, noul pol la nivel gimnazial

  de Dan Lazăr | 21 februarie 2024, 8:58 AM | Chişineu Criş | Recomandările editorilor | Şimand | Socodor | Sport | Știri Arad

  0

  Olimpiada Națională a Sportului Școlar a avut, în această săptămână, la Șimand, programată etapa județeană la badminton.

  La nivel liceal această competiție s-a desfășurat în premieră și a avut în prim-plan foști elevi ai Școlii Gimnaziale din Șimand, acolo unde profesorul Daniel Mărcuș a creat un adevărat centru al sportului cu „fluturași”. În întrecerea fetelor, campioană a devenit Daria Găleancu (Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” Ch. Criș), pe podium mai urcând Iasmina Kiss (Lic. Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad) și Alexandra Toth (Lic. de Ind. Alimentară Arad).

  Întrecerea liceenilor a fost cea mai captivantă, câștig de cauză având David Almași (Col. Național „Moise Nicoară” Arad), după un ultim act palpitant cu Raul Tomuța (LPS Arad). Pe ultima treaptă a podiumului a urcat Darius Cheta (Col. Naț. „V. Goldiș” Arad), câștigătorul din 2023 al ONSȘ la gimnaziu, pe când era elev la Șimand, în urma unei finale susținute atunci cu actualul campion de la liceu.

  Reprezentanții Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” (Generală 11) din Arad au dominat ierarhia la nivel gimnazial, Raluca Marin, respectiv Sebastian Roman devenind campioni. Elevii prof. Daniel Dragoș au fost urmați pe podium – unul care a existat cu adevărat la competiția din Șimand – de: Diana Balaban (Șimand) – cea mai tânără participantă, clasa a V-a -, Adina Șipoș (Șc. Gim. „Iustin Marșieu” Socodor), respectiv Ovidiu Crișan (Șimand) și Alexandru Ardelean (Liceul Național de Informatică Arad – un alt centru școlar al acestui sport).

  Cei patru câștigători vor reprezenta Aradul la faza națională programată în luna lui Florar în județele Ilfov (gimnaziu), respectiv Bacău (liceu).

  În acestă ultimă săptămână a modului III din calendarul școlar, licenii și elevii din ciclul primar din Arad își dau întâlnire, joi, la ONSȘ, respectiv Cupa „Micul campion” la tenis de masă, în sala UAV din cartierul Micălaca.

  Citește și: Olimpiada Sportului Școlar: Șimandul a revenit la putere în competiția de badminton. Elevii profesorului Mărcuș vor reprezenta Aradul la faza națională de la Onești

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.