Elena Udrea rămâne în arest. Judecătorii din Bulgaria i-au respins cererea de eliberare şi au amânat decizia privind extrădarea în România

  de - | 1 June 2022, 7:15 PM | Internaţional

  0

  Judecătorii bulgari au amânat pentru 8 iunie decizia privind extrădarea Elenei Udrea, potrivit Libertatea. Magistraţii au motivat decizia, explicând că au primit multe documente din partea autorităţilor române „cu mai puţin de 24 de ore înainte de şedinţă”. Instanţa din Sofia a respins şi solicitarea de eliberare a fostului ministru.

  Judecătorii Curţii de Apel din Sofia ar fi trebuit să ia miercuri, 1 iunie, o decizie privind contestaţia pe care Elena Udrea a făcut-o, după ce judecătorii din Blagoevgrad au hotărât punerea în executare a mandatului european de arestare emis pe numele ei.    Udrea a cerut să nu fie trimisă în România şi a invocat condiţiile din penitenciarele de la noi, iar procesul s-a amânat de mai multe ori. La ultimul termen, avocaţii au susţinut că extrădarea Elenei Udrea nu trebuie să aibă loc întrucât „în România i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil”. „Mă simt în siguranţă în Bulgaria”, le-a spus fostul ministru judecătorilor bulgari, potrivit Libertatea.

  Potrivit sursei citate, judecătorii au motivat amânarea pentru 8 iunie, dată la care expiră perioada celor 60 de zile de punere în aplicare a mandatului european de arestare, pentru că multe documente „au fost trimise de România instanţei bulgare cu mai puţin de 24 de ore înainte de şedinţa de astăzi” şi „este necesar ca materialele relevante să fie traduse în bulgară”.

  Judecătorii au respins şi cererea Elenei Udrea privind eliberarea din arest şi plasarea în detenţie la domiciliu, după ce fostul ministru a spus că a închiriat o locuinţă în oraşul de la graniţă. Magistraţii au explicat că modificarea privind arestul nu este justificată, întrucât nu a fost depăşit termenul de examinare a cauzei pentru extrădare şi cauza poate fi soluţionată curând.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.