Elena Rybakina este noua campioană de la Wimbledon!

  de Lucian Dănilă | 9 July 2022, 6:11 PM | Sport

  0

  Are 23 de ani, s-a născut la Moscova dar reprezintă Kazahstan. Se numește Elena Rybakina și este noua campioană de la Wimbledon după ce a trecut în finală, în trei seturi, de tunisianca Ons Jabeur, 3-6, 6-2, 6-2.

  Rybakina a trecut în semifinale de Simona Halep după un meci în care nu i-a lăsat nici o șansă campioanei din România. Cu servicii foarte puternice și lovituri foarte bine plasate, Rybakina se anunța o adversară puternică pentru numărul 2 mondial, Ons Jabeur, în finala turneului de la Londra.

  Jabeur pornea ușor favorită atât datorită clasamentului cât și îndemânării sale, având un bagaj tehnic foarte bun. Era clar, însă, că dacă Rybakina poate să practice jocul prestat contra Simonei, se poate apropia de trofeu. Primul set a fost al tunisiencei, cu 6-3, un set în care Rybakina a părut să nu depășească emoțiile, a făcut multe greșeli atât la serviciu cât și multe neforțate.

  Odată cu startul setului al doilea, Rybakina a intrat în ritmul arătat în semifinale, a servit foarte bine, a contracarat de multe ori ruperile de ritm ale lui Jabeur și a câștigat ambele seturi cu același scor, 6-2. Este primul turneu de Grand Slam pe care îl câștigă sportiva care reprezintă Kazahstanul, și prima sportivă din istoria acestei țări care reușește o asemenea performanță.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.