„Elena” a schimbat poziția în biroul unui comandant din Arad! Poveste indoor din realitatea urbană

  de O. Peniță | 6 aprilie 2017, 12:13 PM | Culise | Recomandările editorilor

  18

  Orice bărbat puternic are în spatele său o femeie puternică, spune o vorbă veche a unui înțelept. Problemele apar atunci când femeia decide să schimbe poziția, să se pună în fața bărbatului, sleindu-i acestuia din puteri.

  „Elena” din povestea noastră este subofițer. Să ne înțelegem: nu sub ofițer – ea fiind mereu deasupra, ci chiar subofițer. De doar câteva luni practică această meserie. „Elena” din povestea noastră nu este doar subofițer ci este chiar într-o relație de gradul I cu domnul comandant, aceeași relație pe care o celebră doamnă Elena o avea cu un alt domn împușcat în urmă cu ceva mai bine de 27 de ani chiar în ziua de Crăciun.

  Până în urmă cu câteva luni, „Elena” din povestea noastră își aștepta soțul acasă în fiecare după amiază. În ultimele luni, însă, „Elena” cea cu ghilimele din povestea noastră a pus stăpânire pe biroul comandantului, fiind angajată la instituția pe care acesta o conduce. El are mereu ultimul cuvânt în discuțiile cu ea: „Da, Elena”…

  Un ofițer, insistăm ofițer, a intrat în „Cabinetul 1” dorind să poarte o discuție cu domnul comandant. A bătut la ușă, a cerut permisiunea de a intra, a primit acceptul, dar acolo era și ea: „Elena”. Doamna subofițer „Elena”. Ultima precizare are mare importanță în desfășurarea ulterioară e povestirii noastre.

  După câteva cuvinte între domnii ofițeri, adică comandantul și cel care a intrat în biroul comandantului într-un simplu pulover, „Elena” a schimbat poziția. S-a pus în fața comandantului și, ca și orice doamnă care se respectă,  avea o curiozitate:

  – Domnule ofițer, dar de ce nu porți grade?

  Ofițeriul s-a arătat oarecum șocat de întrebare. Nu neapărat de conținutul întrebării, cât de persoana care i-a adresat-o.

  – Doamnă, nu se cade să îmi puneți o astfel de întrebare mie. Dumneavoastră sunteți subofițer, eu sunt ofițer, și nu aveți nicio funcție care să vă permită să adresați unui ofițer astfel de întrebări. Domnule comandant vă rog să îi explicați dumneavoastră doamnei…

  Discuția s-a încheiat acolo. A durat maxim 30 de secunde, 30 de secunde care l-au coborât pe domnul comandant de la funcția de conducere la cea de… gospodină.

  De ce? Pentru că cea care conduce este de câteva luni chiar doamna „Elena”. Pe holurile instituției s-a schimbat inclusiv repertoriul de înjurături. Nu mai sunt permise cuvintele cu „p”, iar singurule cuvinte cu „f” permise în unitate sunt „frumos”, „fericire” și „funcție”. Singurele sudalme acceptate sunt: „lasă-mă în durerea mea” sau „lasă-mă în truda mea”.

  Iar ultima măsură, impusă tot de „Elena”, este ca Biblia să apară în Regulamentul de Ordine Interioară, urmând ca toți angajații instituției să o poarte în buzunarul din stânga de la cămașă. Măsura este momentan la stadiul de… dezbatere.

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Aline, dacă te ține – sesizează organele competente! Cine a fost în comisie (ex: X, Y, Caran, Iosif), cum a ajuns în posesia răspunsurilor corecte, cum a fost aproape să cadă examenul, etc. Bine, tre să te țină, nu să vorbești ca Turcuș. Numa’ de bine!

    +5 voturi
    +1
    -1
  1. Ideea cu biblia nu ar fi atat de rea…tinand cont ca intr-o institutie unde ar trebui sa se lucreze si sa fie axata pe a salva vieti, domnii OFITERI, subliniez, ofiter….este mai preocupat de can-can si de tinutele doamnei “Elena” si sa militeze pentru a primi din nou dreptul de a folosi injuraturi care incep cu “p…” si “f..” in loc sa se ocupe de activitatile care ii revin statutului de ofiter, statut cu care se mandreste dupa cum putem observa, dar fara nici o alta discutie…fiecare se rezuma doar la atat cat poate.
   semnat: “Isus” ….au ajuns vestile pana sus la mine!
   “Peace out” !

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Candva ISU era o institutie respectata si care respecta. Dl. Lucaciu nu a ajuns degeaba unde a ajuns…Este a doua oara intr-o saptamana cand institutia asta apare in presa si nu cu laude…inspectorul sef condus de …sub ochii subalternilor, adica sub ochii celor care au cladit bunul renume al ISU, prin devotament, sacrificiu, stres etc. Penibila conducere, poate ar trebui sa isi aduca aminte ca nici o functie nu e vesnica!

   +7 voturi
   +1
   -1
  3. Fratilor totul pleaca de la cap adica ar trebui ca examenul pshiologic sa se dea pe bune, deci doamna pshiolog facetiva traba nu-l tineti in brate pe domnul Garbau si domnul Pabin amandoi sunt fenomene rare, atentie cica sa facut sondaje de doamna pshiolog (ce parere aveti despre comandant) rea domna.

   +4 voturi
   +1
   -1
  4. Domnilor curiozitatea este cine se va sesiza din toate aceste așa zise povesti, si sa revenim la cele adevărate, exemplu de când dl. Pabin a preluat comanda Detașamentului parca ar fi plantația lui familiara, amenință cu tot felul de vorbe, ( dacă nu-ți convine dați demisia )etc. Pentru curiozitate îl întreb pe dl. Pabin la câte intervenții a participat.

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.