El este Mihai Iulian Anghel, vicecampion mondial – un elev arădean care a uluit elita șahului!

  de Lucian Valeriu | 15 mai 2015, 12:36 PM | Educaţie | Știri Arad

  2

  Știri Arad. Un elev arădean de la Liceul Pedagogic „Dimitrie Țichindeal” uluiește mapamondul prin talentul său uriaș la „sportul  minții”, iar maeștrii care i-au urmărit partidele spun că asistăm la un fenomen rarissim în lumea șahului. Vorbim despre Mihai Iulian Anghel, care, la cei 8 ani săi, a strălucit în Thailanda la Campionatele Mondiale școlare de șah. România a obținut două medalii de argint la competiția urmărită de marii maeștri – prima dintre ele prin elevul arădean Mihai Iulian Anghel, la clasic Under 9, iar cea de-a doua prin Adrian Simion Sechereș, la blitz, Under 17. Cei doi jucători sunt antrenați de Corneliu Pașcalău, în cadrul Clubului Școlar Nr.1 Timișoara. Acesta a declarat joi, pentru AGERPRES: „Mă bucur foarte mult pentru aceste două rezultate. Mihai Iulian Anghel este un jucător foarte talentat. L-am remarcat anul trecut, în proiectul intitulat Școala marilor maeștri, pe care îl organizez. El este din Arad. L-am transferat la Timișoara. Important este că Mihai Iulian Anghel joacă și se antrenează din plăcere. Este campion național la categoria lui de vârstă, cu 9 victorii din 9 puncte posibile. În ceea ce îl privește pe Adrian Simion Sechereș, el este deja un jucător format, cu numeroase titluri de campion în probele de șah rapid.”

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.