Ei sunt eroii Aradului: trei subofițeri de la ISU au fost „avansați la excepțional” pentru că au salvat un fotbalist de la moarte

  de Lucian Valeriu | 14 July 2014, 11:23 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Trei subofițeri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Vasile Goldiş’’ al judeţului Arad au fost avansați azi-dimineață la excepțional printr-un Ordin de ministru însoțit de o scrisoare de felicitare trimisă de secretarul de stat al Internelor, Raed Arafat, în cadrul unei ceremonii scurte și sobre. Plutonierii Raț Vasile Flavius, Deliman Florin Francisc și Papoi Francisc Eugen au fost înaintați în gradul de plutonier-major și felicitați în fața întregii companii pentru faptul că la un meci de fotbal desfășurat luna trecută, la Moneasa, ei aflându-se în timpul liber, au intervenit într-un moment cheie al confruntării sportive, când un fotbalist a căzut secerat, în minutul 70, ca urmare a unui stop cardio-respirator. Cei trei colegi i-au aplicat jucătorului manevrele de resuscitare pentru care sunt antrenați, iar datorită intervenției lor prompte, viața fotbalistului a fost salvată. Fără această intervenție – conform datelor certificate de medicii specialiști – sportivul ar fi murit.
  La ora 9.00, pe platoul ISUJ Arad s-a citit Ordinul de zi care, iată, îmbogățește Aradul cu 3 eroi.
  În scurt timp, vom publica și comunicatele oficiale pe care acest eveniment rar îl rezumă în limbajul specific. 

  Notă: Din fotografii lipsește plutonierul-major Raț Flavius, el absentând motivat de la ceremonie, fiind în concediu.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.