Ei sunt artiștii care vor cânta la StrArad în acest weekend

  de [email protected] | 20 July 2017, 8:22 PM | Muzică

  0

  Dacă v-a plăcut Street Food Festival, veți iubi STRARAD STREET FESTIVAL! Evenimentul ajunge anul acesta la ediția a doua și va avea loc între 21 și 23 iulie, asemenea anului trecut, tot în Parcul Eminescu. Vor fi jocuri pentru copii și jocuri sportive pentru cei mari, mâncare stradală, vinuri și alte băuturi, artă la tot pasul și, bineînțeles, muzică de calitate! Cap de afiș va fi o trupă din Statele Unite ale Americii, un proiect jazz al unor muzicieni care au colaborat cu faimoasa trupă rock The Rolling Stones! Intrarea este gratuită.

  Ai văzut afișul, dar numele artiștilor care vor oferi muzica nu-ți spun prea multe? Special Arad îți vine în ajutor!

  Tim Ries (SUA) / sâmbătă, 22 iulie

  Tim Ries este saxofonistul trupei The Rolling Stones, compozitor, producător, și va concerta pentru prima oară în România, la Arad, în data de 22 iulie 2017, în cadrul Festivalului StrArad.

  Tim Ries

  Tim Ries cântă alături de The Rolling Stones din anul 1999 şi a avut mai multe colaborări cu artişti consacraţi din întreaga lume: Stevie Wonder, Michael Jackson, Rod Stewart, Paul Simon, Donald Fagen, Blood, Sweat and Tears, Lyle Lovette, Ana Moura (cântăreață de muzică fado), Ofra Haza (cântăreață israeliană) şi Mira Awad (cântăreaţă palestiniană). A cântat şi alături de nume mari ale jazzului precum Tony Bennet, Al Foster, John Patitucci, Joe Henderson, Red Garland, Donald Byrd, Hank Jones, Jack DeJohnette, Phil Woods, Tom Harrell, Chico Hamilton, Michael Brecker, Louie Bellson, Dave Liebman, Danilo Perez, Béla Szakcsi Lakatos, Maria Schneider.

  În anul 2005, Tim Ries lansează albumul The Rolling Stones Project, iar în anul 2008 – Stones World, ambele fiind versiuni proprii ale clasicelor piese ale formației britanice. Tim Ries a reorchestrat materialul original a celor de la The Rolling Stones, într-o manieră proprie cu influenţe de jazz, rock, latino şi world music. Ambele albume au primit aprecieri din partea presei de specialitate – dar nu numai – din întreaga lume, iar printre artiștii invitați alături de care a înregistrat cele două discuri se numără cei patru membri ai formației The Rolling Stones, Norah Jones, Sheryl Crow, Milton Nascimento, Sara Baras, Bill Frisell, John Scofield, Jack DeJohnette, Lisa Fischer, Bernard Fowler, Larry Goldings, Franck Amsallem, Eddie Palmieri, Brian Blade și Ana Moura.

  La Arad, pe 22 iulie 2017, Tim Ries ne va prezenta viziunea lui despre The Rolling Stones şi va urca pe scena Festivalului StrArad alături de Balázs Elemér Group (instrumental).

  Balázs Elemér Group / sâmbătă, 22 iulie

  Balázs_Elemér_Group

  Balázs Elemér este cel mai râvnit compozitor și toboșar de jazz din Ungaria, care și-a înființat formația proprie în anul 2000, formație care a fost distinsă deja de două ori cu premiul Fonogram, astfel Balázs Elemér Group devenind una din cele mai celebre trupe de jazz ale momentului. Muzica lor este caracterizată prin fuzionarea motivelor muzicale tradiţionale ale mai multor popoare prin care au dovedit că este posibil și amestecul renascentist și baroc în jazz, ceea ce nu reprezintă o problemă pentru ei. Ascultând albumele lor, oricine poate simți, de la melodie la melodie, o călătorie muzicală în jurul lumii, din Ardeal până în Brazilia.

  Balázs Elemér este cunoscut în lume şi a susţinut concerte pe scenele marilor festivaluri de jazz din Viena, Londra, Berlin, Oslo, Roma, Glasgow, Praga, Madrid etc.

  „Am avut ocazia să cânt alături de aceşti băieţi (n.r. Balázs Elemér şi János Egri) de câteva ori – sunt muzicieni excepţionali – şi de fiecare dată a fost special… Sper că o să pot cânta cu ei cât de repede posibil”, spune Pat Metheny (chitarist şi compozitor american de muzică jazz, singurul deţinător al 20 de premii Grammy în 10 categorii diferite).

  Sound Wizards / duminică, 23 iulie

  Membri:

  Ajzelt József – A terminat Conservatorul din Szeged. Timp de 3 ani a fost concertmaistrul Orchestrei Simfonice din Szeged și patru ani a cântat la Melody Bar Jazz Club din Köln. Turnee: Germania, Anglia, Ucraina, Serbia, Egipt, Spania, Portugalia, Italia, Elveția, Finlanda, Belgia, România. Este membru în mai multe trupe muzicale și colaborează cu mai multe trupe la concerte.

  Rácz József – Studii: Orchestra Rajkó din Budapesta, Orchestra Armatei. Cântă la contrabas, clarinet și saxofon. Este maestru al folclorului Categoria A.

  Szabó Zsolt – Studii: Orchestra Rajkó din Budapesta. Cântă la vioară, violă. contrabas, chitară, pian

  Czutor Róbert – Studii: Orchestra Rajkó din Budapesta. Este solist al Orchestrei Naționale de Folclor, solist al Orchestrei Țigănești de 100 de persoane. A avut turnee în Japonia, Rusia, Spania, Franța, Portugalia, Elveția, etc. 

  Látó Attila – Urcă pe scenă alături de mai multe formații, stilurile fiind: Jazz, Funky, Folk-Rock. A cântat alături de jazzmeni de renume, cum ar fi Pege Aladár, Oláh Kálmán, Szakcsi Lakatos Béla, Roby Lakatos în mai multe turnee europene.

  Vibe / duminică, 23 iulie

  Vibe a luat ființă la începutul anului 2014. Fondatorul este Rónai Zsolt (chitară), cel care a vrut să își pună pe scenă compozițiile alături de o trupă. În urma unei întâlniri norocoase l-a cunoscut pe Papp Zoltán (chitară bas) și pe Mády Gábor (tobe) și încă de la prima repetiție s-a produs armonie. Mai târziu s-a alăturat și Szabó Tamás (clape), care a cântat atât la mini-album cât și la lansarea albumului împreună cu trupa. Minialbumul a apărut în primăvara lui 2015, mulțumită unui proiect pe care trupa l-a câștigat. Pe acesta se găsesc 5 piese, parte din ele fiind difuzate destul de des de Jazzy Q Rádió și Katolikus Rádió. Momentan clăparul este Kocsis Olivér, cel cu care au găsit „tonul comun” încă de la prima repetiție.

  Unul din obiectivele trupei este să aducă muzica instrumentală în fața publicului într-o formă inteligibilă și savurabilă. Trupa se bucură în mod permanent de succese și tabăra fanilor crește constant.

  Vizi Imre / sâmbătă, 22 iulie

  este-primul-om-din-romania-care-face-asta-vizi-imre-finalistul-de-la-vocea-romaniei_2_size7

  Producător, compozitor și cântăreț, a învățat să cânte singur la chitară la vârsta de 14 ani, după care au urmat și alte instrumente, dar instrumentul său principal a rămas întotdeauna basul. A fost membru al mai multor trupe, până când în 2012 emisiunea Vocea României l-a descoperit și lansat drept cântăreț pentru publicul larg. În anul 2014 Vizi a participat la selecția națională a concursului internațional Eurovision, atât în calitate de cântăreț, cât și în calitate de compozitor. In momentul de fata lucreazã la albumul sau de debut, colaboreazã cu artisti români si internationali, compune muzica de film, de teatru, reclame si tot ce are legãturã cu muzica.

  Despre proiectul și viitorul album cu titlul „The chaos in my mind” artistul spune: „Numele «The chaos in my mind» se referă și la nonconformitate, la diversitatea stilurilor muzicale, deoarece include și influențe jazz, soul, r&b, funk și disco ’70”.

  Piesele sunt compuse, orchestrate și cântate de Vizi împreună cu trupa și cu instrumentiști invitați. Fiecare piesă are mesaj despre prietenie, despre familie, divorț, trăiri, vise și diferite fenomene sociale. Albumul este o bucățică din lumea lui Vizi. Metoda înregistrării a pieselor este una tradițională. Vizi încearcă să exludă instrumentele virtuale și se concentrează pe un sound natural, cald, care ne duce cu gândul la vremuri mai frumoase, definite prin soul și funky.

  Trupa lui numără 15 muzicieni (pian, chitara, chitara bass, tobe, percutii, quartett, sectie de suflatori, backing vocals).

  Vár Be Q / vineri, 21 iulie

  varbeq_strarad

  Vár Be Q este rezultatul colaborării a patru dintre cei mai talentați cântăreți jazz din Ungaria: Cseke Dániel (saxofon), Pál Gábor (bas), Várallyay Benedek (chitară) și Zombori Attila (tobe). În 2015, trupa a ajuns printre primele zece finaliste la concursul național „Talentométer”, fiind votată de către public drept „cea mai bună prestație artistică”. Având experiență muzicală de ani de zile acumulată de la cei mai renumiți muzicieni jazz din Ungaria, membrii formației consideră hiturile stilului mai mult un simplu exercițiu de degetație. În compozițiile lor proprii, își propun să exploreze noi modalități de întrepătrundere a stilurilor, combinând elemente de jazz, blues, funk și folk pentru a obține o tonalitate unică care le lasă loc totodată și pentru a-și exprima virtuozitatea lor individuală.

  Tasteful Indiecency / în fiecare seară

  De Tasteful Indiecency ați auzit cu siguranță! Duo-ul își propune să provoace lumea la dans, să părăsească zona de comfort și să descopere muzică plină de viată, captivantă și versatilă.

  18033383_1284312421679407_8587542713183459854_n

  „Misiunea noastră este aceea ca nici o trupă adevarată din epocile trecute să nu fie uitată. Încercăm să oferim omagii tuturor, de la The Beatles pâna la Arctic Monkeys și totodată trupelor noi care merită iubite, adorate și venerate pe viitor. Vrem ca publicul nostru să se dezlanțuie cu gust, să simtă și să se MIȘTE PE MUZICĂ!”, spun membrii grupului.

  DJ Sebuh / în fiecare seară

  sebuh

  Ați auzit cu siguranță și de DJ-ul arădean Sebuh! A început să mixeze de la vârsta de 17 ani din pasiune și a început cu 2 Winamp-uri, urmând să experimenteze, treptat, pe alte programe și scule profesioniste, trecând peste „BPM Studio”, playere, până să ajungă la „Native Instruments Audio DJ” pe Apple MacBook. Așa cum a trecut de la experimentul mixării pieselor pe calculator până la mixere Pioneer, așa a trecut și de faza de „private party-uri” la a pune muzică în cluburi. A mixat în toate cluburile cluburile arădene și la trei festivaluri de muzică electronică la care a fost organizator alături de membrii grupului „Arad-Clubbing”. Este DJ rezident în Club Wings și realizează emisiunea „99,1 minute cu Sebuh” pe Radio Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.