„Egalitate de șanse la o viață împlinită” la Penitenciarul Arad

  de Raluca Medeleanu | 12 septembrie 2014, 12:21 PM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Arad a organizat astăzi, 12 septembrie, o bursă a locurilor de muncă, în incinta Penitenciarului Arad, adresată deținuților de etnie rromă, fiind parte din proiectul „Egalitate de șanse la o viață împlinită”, realizat din Fondul Social European POSDRU.

  Proiectul a avut ca scop principal încercarea schimbării percepției pe care o au oamenii despre persoanele de etnie rromă, private de libertate, oferindu-le acestora sprijin, în vederea reincluderi lor în societate, în momentul eliberării. De-a lungul desfășurării proiectului, li s-a oferit posibilitatea să urmeze cursuri de calificare profesională, consiliere și informare din partea unui personal calificat și extrem de dedicat.

  Astăzi, în cadrul bursei locurilor de muncă, ei au avut posibilitatea să participe la interviuri cu firme care și-au prezentat posturile disponibile, oferta cât și cerințele, iar în momentul eliberării lor, având posibilitatea să apeleze la aceste firme, în vederea obținerii unui loc de muncă.

  Discutând cu reprezentanții unei companii prezente la Penitenciar, din domeniul tămplăriei, aceștia au declarat că proiectul este o inițiativă foarte bună, deținuților, ne intrând în contact cu lumea exterioară pentru mult timp, arătându-li-se astfel că au șanse să se reintegreze, să nu fie marginalizați, în momentul ieșirii din închisoare. În cadrul companiei lor, au mai avut angajați de etnie rromă, de care au fost foarte mulțumiți, iar ideea de a angaja foști deținuți nu îi deranjează, din contră, consideră că ei trebuie să aibă aceleași drepturi ca oricare alt om.

  Dintre deținuții aflați în Penitenciarul Arad, au participat la proiect (împreună cu alți deținuți din Timișoara) un număr de 300 de bărbați, iar mulți dintre ei au aplicat la mai mult de un curs de calificare, fiind de părere că astfel vor avea mai multe șanse de a se angaja.

  „Contează foarte mult o susținere morală, nu neapărat financiară”, a declarat unul dintre deținuți, referindu-se la importanța proiectului.

  Foto: Doru Jidoi

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.