luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Egali după potop! UTA II – ACS Poli II 1-1

  de Lucian Dănilă | 18 august 2016, 11:37 AM | Sport

  0

  UTA și ACS Poli au sperat mai bine de o lună că vor evolua în Liga 1 în locul Rapidului. Federația a dat în cele din urmă câștig de cauză formației din Banat, antrenată de Ionuț Popa, echipă care în primele trei jocuri nu a acumulat niciun punct, având și un negativ de 14 puncte din cauza penalizărilor.

  A fost o decizie cel puțin discutabilă, mai ales că UTA a câștigat un baraj de promovare în dauna Dunării Călărași. Clubul arădean a contestat decizia FRF și LPF, dar probabil contestația va fi respinsă…

  Până atunci, însă, ambele cluburi și-au înscris echipele de tineret în Liga a 3-a, acolo unde vor fi adversare într-o serie din care vor mai face parte grupări ca Național Sebiș, Cermei, Ripensia, Corvinul, Cetate Deva, Cugir, Ighiu și alte echipe din zonă.

  Cu două săptămâni și jumătate înainte de startul Ligii a 3-a, cele două echipe sunt la faza de omogenizare a noilor garnituri. Ambele echipe se vor lovi de un regulament special pentru echipele secunde, astfel vor fi obligate ca la fiecare meci să aibă în teren trei jucători Under 19 și minim cinci jucători Under 21.

  Aseară, UTA II, echipa care din această vară a fost preluată de Cristi Păcurar, Dan Oprescu, Adrian Ungur și antrenorul cu portarii Vasile Sin, a jucat un meci de verificare în compania echipei a doua de la ACS Poli, asta după ce în deschidere au jucat echipele de juniori ale celor două cluburi angrenate în camionatul „Elite”. Jocurile s-au disputat pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic.

  IMG_5854

  Bănățenii veneau la Arad după un veritabil potop care s-a abătut asupra Timișoarei. Nori negri au întunecat Timișoara la orele amiezii, iar mai multe străzi au fost inundate. Se punea problema deplasării la Arad, dar în cele din urmă s-a decis ca meciurile să se joace.

  UTA II a aliniat o formație aproape complet nouă comparativ cu echipa a doua a clubului care a evoluat în sezonul trecut în Liga a 4-a. Au venit de la prima echipă jucători ca Adrian Petre – suspendat pentru jocul cu Brăila, Michel Vlad, Copaci, Stahl și Covaci. De asemenea, a debutat în poarta echipei UTA portarul Barna, fotbalist de 23 de ani care a semnat un contract de doi ani cu UTA după ce a evoluat chiar și în Liga 1 la Ceahlăul, și au putut fi văzuți la lucru noile achiziții, Celea de la Pandurii, Gîrbiță, Coadă și Istrate. De asemenea, i-am revăzut pe Wild, revenit după împrumutul la Pecica, Ghiunghiuș – care a evoluat la Ighiu și Ghergar, jucător care a promovat în Liga a 3-a în culorile Cermeiului.

  La ACS Poli au evoluat Vasii, jucătorul arădean care a evoluat doi ani pentru juniorii lui Manchester City, iar în primăvară a jucat la Șoimii Pâncota, pe Poparadu, Velcotă și un alt fost utist, portarul Smaranda, cu toții aflați și în circuitul echipei din Liga 1.

  A rezultat un joc foarte disputat, cu un angajament fizic foarte bun, în care am remarcat însă unele nesincronizări din punct de vedere tehnic dar și al omogenității. A fost 1-1 după ce timișorenii au condus la pauză cu 1-0 în urma unui penalty dictat la un fault asupra lui Vasii. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Bîrnoi. În prima parte UTA și-a creat câteva bune ocazii prin Adrian Petre, Stahl și Gîrbiță, deși bănățenii au dominat teritorial jocul, având o posesie mai bună.

  IMG_5859

  În partea secundă, Oprescu și Păcurar au recurs la unele modificări atât în ceea ce privește numele unor jucători cât și în ceea ce privește dinamica de joc. Adrian Petre a egalat la 1 după o acțiune personală, acesta primind o minge în zonă centrală, la 25 de metri de poarta adversă, a evitat trei adversari și a șutat în cros, jos la rădăcina barei, portarul Smaranda fiind „mascat” de jucătorii din fața sa.

  „Timișorenii au dat o replică bună, ritmul jocului a fost ridicat, cred că ambele formații au făcut un antrenament util. Scorul are mai puțină importanță, tot ceea ce contează este ca fotbaliștii din circuitul primei echipe să aibă jocuri în picioare, iar, apoi, să mai lucrăm la închegarea relațiilor de joc. Totodată, cei care vin din spate și aspiră la Liga 2-a au ocazia să arate ce pot. Azi chiar s-au putut atinge ambele aspecte, fiindcă și Poli a aliniat o formație asemănătoare cu a noastră, cu rezerve de la prima echipă, dar și tineri de la a doua”, spune antrenorul arădean Cristian Păcurar.

  UTA II: Barna – Iova (60 Moza), Celea, Wild, Gîrbiță – Coadă (46 Gabriel Pop), Copaci – Stahl (60 Ghergar), Covaci (46 Istrate), Vlad (65 Mandache) – Petre (65 Ghiunghiuș).

  ACS Poli II: Smaranda – Haruț, Pochințu, Fridrich, Csuy (55 Filip) – Vasi (46 Popan), Oprea, Poparadu, Velcotă – Bîrnoi, Pădurariu.

  Arbitri: Florin Vesa – Mircea Ardelean, Cristian Takats

  IMG_5774

  VICTORIE PENTRU ARĂDENI LA „ELITE”

  UTA a câștigat la echipele care vor participa în campionatul „Elite” cu scorul de 3-1, prin reușitele lui Varga, Toma și Lazăr, ultimul fructificând un penalty.

  UTA „Elite”: Stanciu – Gabor, D. Lazăr, Rogojan, Ciucifara – Vasile, Brănișteanu – Mager, Toma, Varga – Țurcanu. Au mai jucat: Mureșan – în poartă, Curta, Savin, Adam, L. Bodri, A. Bodri, T. Bodri.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.