miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Edy Gafencu a dinamitat Gala Dynamite! „Se vede că a făcut fotbal…” | Foto

  de Lucian Dănilă | 7 martie 2020, 7:02 PM | Sport | Topic special

  0

  Aradul s-a obișnuit în ultimii ani cu galele de box sau de kock-box organizate de Ruben Stoia. Acum, Gala Dynamite nu l-a mai avut ca organizator pe Ruben, dar Polivalenta arădeană s-a umplut în mare parte datorită elevului lui Ruben, Eduard „Edy” Gafencu.

  A fost a 7-a ediție a Galei Dynamite, un eveniment organizat de Cătălin Moroșanu, eveniment care a părut unul de familie. Cătălin era preocupat de tot ceea ce se întâmpla în sală, iar pentru un mai bun control, membri familiei sale au fost plasați în punctele cheie. La poartă era fratele său care era atent să nu pătrundă nici o vrăbiuță fără bilet sau invitație. La punctul comercial, de unde puteai să îți cumperi o băutură răcoritoare sau energizantă, era mama lui Cătălin, iar tatăl său dădea ture prin sală ca să se asigure că totul funcționează bine. „Sunt 100.000 de euro în joc, normal că e stresat”, spunea cineva din staff.

  Polivalenta a fost plină. Peste 2.000 de oameni au luat loc în sală. Aproximativ 600 de locuri au fost chiar pe parchet, iar pe scaunele sălii s-au mai așezat aproximativ 1.500. Mulți au luat loc pe scări, sau chiar în picioare. Nu sunt un specialist în astfel de evenimente, dar din punct de vedere al spectatorului, au fost lupte de un nivel bun, și unele să le spun „așa și așa”.

  Ionuț Iancu l-a făcut KO pe Florin Ivănoaie. De asemenea, în prima luptă pe reguli de MMA a galei, Lascăr Corneliu a câștigat tot prin KO în fața lui Lukas Maxa.

  IMG 5042

  Marius Munteanu, sportivul originar din Satu Mare care se pregătește la NRG Arad sub îndrumarea lui Nagy Arnold, a fost primul care a aprins oarecum atmosfera. Acesta a luptat cu marocanul Mahommed Seddik, un sportiv supraponderal pe care l-au ținut balamalele până la final. Diferența a făcut-o faptul că Seddik a fost numărat o dată de arbitru după un croșeu la ficat expediat de Munteanu. Sportivul care se pregătește la Arad a terminat lupta aproape într-un picior, acesta fiind des lovit în acea parte a corpului de marocan.

  IMG 5104

  Atmosfera a devenit incendiară la meciul lui Edy Gafencu. Ca o comparație, Edy este în acest moment pentru Arad, echivalentul în sporturile de contact a ceea ce înseamnă UTA sau FCC ICIM. S-a auzit din două mii de piepturi numele său: „Edy! Edy! Edy!” Arădeanul pregătit de Ruben Stoia și „Pantera” Tănăsie l-a întâlnit pe belgianul de origine congoleză Benjamin Masudi. După un început care părea echilibrat, Edy a rupt echilibrul cu un procedeu care i-a lăsat mască pe toți și i-a ridicat pe cei 2.000 de oameni în picioare. O foarfecă laterală, procedeu rupt parcă din fotbal, și Edy l-a lovit la nivelul capului pe Masudi, acesta fiind numărat. Lupta a continuat, dar din acel moment belgianul nu a făcut altceva decât să-și apere integritatea fizică. Edy a mai încercat de două ori foarfeca laterală, dar nu a mai nimerit ținta. Vizibil obosit, Edy a dus la bun sfârșit primul său meci după o pauză de opt luni, iar la interviul de final cu greu a mai spus câteva cuvinte încheiate prin: „Vă iubesc pe toți!” Unii spuneau mai în glumă, mai în serios, că se vede că Edy a practicat fotbalul până la vârsta de 15 ani. Procedeul prin care l-a pus la podea pe Masudi a fost preluat din fotbal, Edy fiind un fost elev al lui Florian Voinea la juniorii clubului UTA. După meciul lui Edy, câteva sute de spectatori au plecat acasă fără a mai aștepta „main event”-ul. Era deja târziu, aproape miezul nopții…

  IMG 5166

  Finalul galei a fost destul de greu de suportat. Au intrat în ring Tolea Ciumac și Florin Lambagiu, adică Goliat și „Rambo”, un meci disputat pe reguli de MMA care a pus la grea încercare răbdarea spectatorilor. Arbitrul era și el un personaj foarte cunoscut în țară, Cătălin Zmărăndescu. Tolea l-a ținut aproape tot meciul la podea pe Lambagiu, dar nu l-a putut învinge înainte de limită. A câștigat la decizie Tolea Ciumac, dar finalul a fost cu adevărat urât, cu scuipături. Lambagiu, frustrat că a fost învins, a scuipat-o după o dicuție verbală pe soția lui Ciumac. „Numai în gura femeilor să nu ajungi”, completa cineva lângă ring.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.