duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Decizia definitivă a instanței în procesul „eclerului la tavă”. Bloggerița culinară Jamila a furat rețeta

  de - | 4 martie 2024, 5:24 PM | Naţional

  0

  (foto: Jamila/Facebook)

  După aproape patru ani de luptă în instanță, războiul dintre cele mai renumite bloggerițe culinare autohtone din domeniu, Geanina Staicu-Avram (cunoscută ca Jamila) și Laura Laurențiu, a ajuns la final.

  Judecătorii au dat verdictul, stabilind că Jamila este cea care a furat rețeta de ecler la tavă. Acum, ea este obligată să achite cheltuielile de judecată.

  În urma deciziei instanței, celebra bucătăreasă Jamila a fost obligată să plătească și despăgubiri în valoare de 10.000 de lei. Într-un gest neașteptat, Jamila și-a exprimat dezamăgirea și neîncrederea în sistemul legal, publicând un videoclip în care a explicat de ce nu crede că a furat rețeta și a oferit detalii despre conflictul dintre ea și colega sa de breaslă.

  În videoclipul postat, Jamila a declarat: „Îmi este foarte greu să vorbesc despre asta. Este un moment foarte greu pentru mine. Încerc din răsputeri să nu plâng. Au fost cinci ani în care nu am putut să vorbesc despre acest subiect pentru că încă se judeca acest proces pentru care mă blamează toată lumea.”

  Totodată, Jamila a negat acuzațiile de furt de rețete, susținând că nu există drept de autor pentru rețete și că este periculos să se aducă astfel de acuzații în industria culinară.

  Conflictul a început în mai 2019, când Jamila a publicat pe canalul său de YouTube o rețetă de ecler la tavă.

  Laura Laurențiu a făcut o plângere, afirmând că rețeta încalcă drepturile sale de autor, declanșând astfel o serie de procese în instanță. Bucătăreasa a mers în instanță, unde a afirmat că imaginea și onoarea ei în fața fanilor și partenerilor au avut de suferit, cerând despăgubiri.

  sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.