Echipa anului în sportul arădean? Șah Club Vados, singura medalie arădeană din 2019

  de Dan Lazăr | 31 octombrie 2019, 1:42 PM | Sport

  0

  2019 este un an extrem de sărac din punct de vedere al performanțelor în sportul arădean, în competițiile pe echipe consemnându-se doar bronzul cucerit de Șah Club Vados în Superliga masculină.

  Șah Club Vados Arad a reușit în premieră pentru clubul arădean obținerea unui loc pe podium în Superliga Națională de Șah – seniori, prima medalie pentru șahul arădean pe echipe din ultimii 15 ani.

  Povestea succesului

  Șahiștii de la Vados au câștigat cu scorul de 4-2 meciul din runda a VIII-a cu CS Otopeni, însă surpriza rundei a furnizat-o Medicina Timișoara care a învins liderul Politehnica Iași cu același scor, 4-2, insuficient însă pentru a-i detrona pe ieșeni din fruntea clasamentului. Rezultatul a făcut ca practic ultima rundă să nu aibă o importanță prea mare pentru arădeni, nemai având cum să scape locul trei și cu șanse foarte mici să termine pe doi în cazul în care Medicina Timișoara s-ar fi impiedicat de Victoria Techirghiol. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, mediciniștii câștigând cu 4-2 asigurându-și astfel medaliile de argint. Mai mult, fără motivație, jucătorii noștri au pierdut surprinzător cu 3,5 la 2,5 cu Oltenia Craiova, un meci în care ucrainienii echipei, fără înfrângere în tot turneul, au pierdut amândoi partidele de pe primele două mese.
  Campioana Politehnica Iași a terminat competiția cu 15 puncte, pe locul doi s-a clasat Medicina Timișoara cu 14 puncte în timp ce Vados Arad a terminat pe locul 3, cu 12 puncte.

  Alin Câmpeanu: „Am scris istorie”

  „Un rezultat excelent pentru echipa arădeană, aflată la cel mai bun rezultat din istorie în Superligă. Deși părea la un moment dat că se putea obține chiar mai mult, valoarea echipelor de pe primele două locuri a fost superioară, ambele cu mulți mari maeștri de valoare în lot și cu bugete mult mai mari”, spune Alin Câmpeanu, președintele Șah Club Vados Arad.

  Vados se poate considera continuatoarea rezultatelor excelente obținute în urmă cu peste un deceniu de echipa Contor Grup Arad, campioană la feminin și medaliată la masculin.


  Echipa arădeană a fost formată din: GM Alexander Zubov (elo 2612, Ucraina) 4,5 puncte din 9 partide, GM Vitaly Sivuk (elo 2559, Ucaina) 6p/9, GM Tiberiu Georgescu (elo 2508) 4p/9, IM Alexandru David (elo 2424) 5,5p/9, FM George Stoleriu (elo 2351) 4,5p/9, IM Adrian Petrișor (elo 2411) 4,5p/7, IM Tamas Balla (elo 2335) 2p/2.
  Au retrogradat din Superligă în Divizia A echipele CS Otopeni si CSM Cluj-Napoca, în timp ce din Divizia A au promovat CS Ghiroda și Viitorul Urziceni.
  Astfel, echipa de șah a cucerit singura medalie a Aradului în 2019, în concursurile naționale pe echipe, fie că vorbim de seniori sau juniori. De remarcat însă că pe podiumul național au mai urcat perechiile de voleibaliști ale UVVG ProVolei și CS Fan, în CN de beach-volley, fiind însă de discutat dacă această ramură a voleiului poate fi considerată sport de echipă…

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.