vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Video | O firmă de contabilitate arădeană, vizată și ea de perchezițiile din cadrul Operațiunii Jupiter

  de Mihai Todoca | 30 mai 2024, 1:40 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Așa cum am mai anunțat azi, o firmă din Horia care aparține unui italian din județul Arad a fost vizată de procurorii arădeni într-un dosar de evaziune fiscală, efectuându-se percheziții la sediul firmei, punctul de lucru al acesteia, dar și la un cabinet de contabilitate.

  Citește și : O firmă din județul Arad care exploatează agregate la Horea este vizată într-o operațiune mamut a procurorilor și polițiștilor. Despre ce societate e vorba

  Acțiunea poartă numele de Jupiter, iar în cadrul acesteia au fost efectuate peste 150 de percheziții la nivel național în 34 de acţiuni operative

  „În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, cu sprijinul luptătorilor S.A.S, și al Serviciului Criminalistic, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, la sediul și punctul de lucru al unei societăți comerciale precum și la un cabinet de contabilitate.

  Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016-2024, o societate comercială care are ca obiect de activitate extracția pietrișului și nisipiului respectiv extracția argilei și caolinului, ar fi exploatat agregate minerale, fără a deține autorizație de gospodărire a apelor, de pe două perimetre neautorizate, din județul Arad.

  Agregatele ar fi fost ulterior comercializate și nu ar fi fost evidențiate în actele contabile. În cauză se efectuează cercetări, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, executarea de activități miniere fără permis sau licență de concesiune și exploatarea sau întreținerea lucrărilor constituite pe ape ori în legătură cu apele și de extragere a agregatelor minerale, fără autorizația de gospodărire a apelor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale, care se impun.

  Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  Din informațiile noastre, este vorba despre o societate comercială care aparține unui cetățean italian, societate care a exploatat agregate minerale la Horia (comuna Vladimirescu)”, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.