E tânăr, e român și e în semifinalele Australia Open!

  de - | 24 ianuarie 2019, 12:10 PM | Sport

  0

  (foto: facebook Filip Jianu)

  Filip Jianu este în semifinalele competiției de juniori de la Australian Open, atât în proba de simplu, cât și în cea de dublu.

  Tânărul în vârstă de 17 ani s-a impus, în această dimineață, în trei seturi, 7-6, 4-6, 6-2 în faţa americanului Cannon Kingsley, favoritul numărul 9 al competiţiei. În semifinale, Filip Jianu îl va întâlni pe învingătorul meciului Jiri Lehecka (Cehia) – Emilio Nava (SUA).

  Filip Jianu este cap de serie 4 la Australian Open, în proba de simplu.

  La dublu, tânărul jucător de tenis din România face pereche cu spaniolul Nicolas Alvares Varona. Cei doi, cotați cu a doua șansă la cucerirea trofeului, vor încrucișa rachetele în semifinale cu americanii Cannon Kingsley și Emilio Nava.

  Jianu a luat lecții de tenis la faimoasa școală de tenis a lui Nick Bollettieri, din Florida, iar mulți români îl cunosc încă de când avea trei ani. El a fost cel care a rostit replica: ”Zboara, puiule, zboară”.

  Filip Jianu este primul român care ajunge în semifinalele de juniori la Australian Open în ultimii 16 ani.

  În 2003, Florin Mergea reușea o performanță similară la Melbourne.

  sursa: greatnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.