E oficial, Simona Halep este numărul 3 mondial

  de Special Arad | 10 June 2014, 10:08 AM | Sport

  0

  Jucătoarea de tenis Simona Halep a trecut peste poloneza Agnieszka Radwanska în clasamentul mondial WTA, după un turneu foarte bun reușit de româncă la Roland Garros.

  Astfel, deși nu a reușit să câștige titlul Openului Franței, Simona a reușit să se claseze, în urma punctelor obținute, pe locul 3 în clasamentul mondial WTA. De altfel, această poziție este cea mai înaltă pe care a ajuns vreodată o jucătoare de tenis din România.

  Desigur, este un lucru extraordinar să ajungi în Top 3. Totul s-a întâmplat foarte rapid. Nu mă așteptam să reușesc ceea ce am reușit în acest ultim an, dar acum, dacă mă aflu aici, trebuie să savurez momentul și să câștig mai multă încredere”, a declarat Simona Halep pentru WTAtennis.com, completând prin a spune că „sunt aici și am sentimentul că atunci când intru pe teren pot să fac orice”.

  Ascensiunea româncei ar putea continua la turneul de la Wimbledon (Marea Britanie), care începe pe 23 iunie și se termină pe 5 iulie. În acest moment Halep este la 1015 puncte de locul 2 WTA, ocupat de chinezoaica Na Li.

  În urma turneului de la Roland Garros, Simona Halep a fost recompensată cu 1.300 de puncte WTA și un cec în valoare de 825.000 de euro. Adversara sa, Maria Sharapova a primit 2.000 de puncte WTA și un cec de 1.650.000 de euro.

  Clasamentul primelor zece poziții WTA:

  top 10 wta

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.