luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update E oficial! Drumul Arad-Șiria-Pâncota va fi modernizat, fiind semnat contractul lucrărilor

  de Alin Olteanu, Andrei Fuliaș | 9 iunie 2020, 10:14 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  Șefii Consiliului Județean Arad semnează astăzi, la ora 13, în fața presei, în sala mare a sediului instituției, contractul pentru executia lucrărilor la DJ 709 Arad-Pâncota, cel mai circulat drum județean. Evenimentul, ne anunță reprezentanții CJ Arad,  va fi transmis live pe Facebook-ul presedintelui Iustin Cionca. Așa cum se știe, firma care va executa lucrările este SC Syl Con Trans Arad.

  Așadar, după ce ani de zile ne-am rupt „mașinile” din cauza gropilor aflate în carosabilul Arad-Pâncota, lucrările pot demara și o să depindă doar de modul în care se va „mișca” constructorul.

  Revenim cu amănunte.

  UPDATE

  În sfârșit! În sfârșit, contractul pentru execuția lucrărilor la drumul Arad-Șiria-Pâncota, unul dintre cele mai importante și mai circulate drumuri județene, dar în același timp și unul dintre cele mai proaste, a fost semnat. Povestea acestui drum este lungă și probabil cunoscută deja de către toată lumea.

  Astăzi, la ora 13:00, în cadrul unei conferințe de presă, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și Bogdan Faur, reprezentantul companiei SC Syl Con Trans, firma câștigătoare a licitației, au semnat contractul de execuție.

  Termenul de execuție a lucrărilor la acest drum este de 36 de luni, însă constructorul promite că va termina mult mai repede. Valoarea contractului este de 63 de milioane de lei, iar tronsonul măsoară aproximativ 30 de kilometri.

  „Din punctul nostru de vedere, considerăm că lucrarea se poate aborda în cel mai scurt timp. Evident, dacă vom reuși, așa cum am discutat, să închidem porțiuni din drum, ca să urgentăm execuția, timpul se va reduce considerabil. Tehnic, lucrarea se poate face în 24 de luni, chiar dacă contractul este semnat pe 3 ani. Noi sperăm să înjumătățim timpul contractat la un an și jumătate. Repet, sub rezerva alocării fondurilor și a posibilelor închideri de tronsoane, pentru că altfel se lucrează și alta este viteza de execuție cu traficul închis”, a explicat Bogdan Faur, reprezentantul Syl Con Trans.

  Aici puteți urmări întreaga conferință de presă în cadrul căreia a fost semnat contractul lucrărilor pentru drumul Arad-Șiria-Pâncota:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.