Update E oficial: arădenii primesc căldură sub parametri normali în această perioadă, dar activitatea CET Arad nu se va întrerupe

  de Raluca Medeleanu | 13 februarie 2018, 2:05 PM | Administraţie | Topic special

  4

  imagine cu scop ilustrativ (foto: diez.md)

  Pe adresa redacției au venit mai multe mesaje prin care arădenii se plâng de faptul că în aparatamentele lor caloriferele nu sunt suficient de calde, ba unele chiar reci. Aceștia ne-au întrebat dacă este o măsură care are de-a face cu situația dezastruoasă în care se află cele două CET-uri (Lignit și Hidrocarburi) în această perioadă și dacă măsura e luată doar în anumite zone din oraș.

  Drept urmare, i-am contactat pe reprezentanții CET Hidrocarburi care au declarat că furnizarea agentului termic funcționează, într-adevăr, sub parametri normali în această perioadă, iar asta în tot orașul, nu doar în anumite zone, măsura datorându-se problemelor despre care s-a tot scris în ultima perioadă în presă.

  La ora actuală nu se știe cu siguranță dacă va fi sau nu sistată căldura, dar conform acelorași reprezentanți CET, termenul limită de rezolvare a problemelor este astăzi la ora 15:30.

  Reprezentanții Primăriei se află zilele acestea la București pentru a găsi soluții pentru această criză.

  Menționăm că devine un soi de „tradiție” ca în fiecare an arădenii să fie speriați cu tăierea căldurii, din cauza datoriilor enorme pe care le înregistrează CET. Cu toate acestea, se pare că nimeni nu este cu adevărat dispus să găsească reale soluții.

  UPDATE

  C-Gaz Energie va furniza în continuare gaze naturale către CET Arad. În cele din urmă  s-a identificat o soluţie menită să deblocheze situaţia de la CET. Ea va fi pusă în practică în perioada imediat următoare”, este declaraţia  primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, la scurtă vreme de la încheierea întâlnirii ce a avut loc la  Ministerul Energiei.

  Întâlnirea de lucru dintre reprezentanţii Primăriei municipiului Arad, ai SC CET Arad  şi ai SNGN ROMGAZ SA s-a desfăşurat în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan. Iniţial au fost propuse mai multe soluţii de rezolvare a situaţiei de la CET Arad, convenindu-se asupra celei care putea fi pusă în aplicare în cel mai scurt timp.

  Miercuri, 14 februarie, este o programată o nouă întâlnire, de această dată la  nivel local între reprezentanţii Primăriei şi cei ai SC CET Arad. Cu această ocazie se va definitiva procedura pentru aplicarea  soluţiei identificate la Bucureşti.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce căldură???? Caloriferele sunt călduțe. E rece in casa. Și ptr ce plătim atât de mult? Într-un apartament cu trei camere am pornit doar într-o cameră si la baie o ora două la două trei zile cand fac baie copilului si ptr asta plătesc 450 de lei doar căldură???? Apa calda nu vine. Sa ii ia naiba cu CET ul lor. Hotiiiiii

   +12 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.