vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  E haos în Polonia! Politicienii au fost scoși de poliție din Parlament, azi se anunță noi proteste

  de - | 18 decembrie 2016, 12:14 PM | Internaţional

  0

  Polonia este, de două zile, scena unor proteste de amploare. Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta față de Guvern și față de partidul ultra-naționalist PiS, aflat la putere, scrie Ziare.com.

  E cea mai importantă criză parlamentară din ultimii ani din Polonia. Vineri, parlamentarii din opoziție au blocat un vot asupra bugetului și au denunțat intenția guvernului de a bloca accesul presei în Legislativ.

  Membrii partidului de guvernare au votat legea bugetului în altă sală, iar opoziția a denunțat acest vot ca viciat și ilegal. Ba chiar unii parlamentari din Opoziție au rămas în Parlament și au blocat sala principală.

  Sâmbătă, mii de opozanți ai Guvernului au protestat în fața palatului prezidențial și sediului Parlamentului din Varșovia, din cauza intenției Guvernului de a restricționa accesul jurnaliștilor în Parlament.

  Unii protestatari aveau cu ei exemplare ale Constituției. Ei au scandat, de asemenea, „Solidaritate!”, ceea ce arată că mulți leaga aceste proteste de opoziția anticomunistă din trecut.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.