miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  E doliu de Crăciun! Gabi Faur a plecat… Fratele lui, compozitorul Cristian, apelează la îngeri (ATAȘARE)

  de Lucian Dănilă | 23 decembrie 2016, 3:28 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Nimic nu anunța tragedia… Gabriel Faur, fratele cunoscutului compozitor Cristian Faur, s-a dus aseară, alături de un grup de prieteni să joace un meci de fotbal la sala de sport din Ineul natal. Trebuia să fie ultimul joc, ultima întâlnire înainte de sărbătoarea Crăciunului.

  Din păcate a fost ultimul lui joc, ultima lui pasă, ultimul fault sau sprint pe această lume. A spus chiar înainte de startul jocului că nu se simte bine, că îl supără o durere în piept. Apoi, din cauza efortului, inima lui Gabriel a cedat iar intervenția medicilor nu l-au mai putut salva. A plecat spre o altă lume la doar 49 de ani…

  Cristian Faur, compozitorul originar din Ineu care a reprezentat cu succes România la Eurovision prin piesa „Let me try”, interpretată de Luminița Anghel și Sistem, iar după câțiva ani, tot pe scena Eurovisionului Cezar Ouatu îi interpreta piesa „It’s my life”, este dărâmat. Ieri, la orele 11, distribuia pe Facebook o superbă colindă românească cântată de Virgil și Claudia Iuga împreună cu Ghighi Iovin, „Seara de Crăciun”. Aștepta Crăciunul în tihnă, era cuprins deja de spiritul acestei sărbători sfinte în care întreaga creștinătate sărbătorește Nașterea Domnului. Era departe de Ineu, în cartierul Ghencea din Capitală, acolo unde este stabilit de câțiva ani.

  Azi noapte, în jurul orei 1, fotografia de profil a lui Cristi Faur se schimbase într-un pătrat negru. Fratele lui, Gabriel, a încetat din viață. Liniștea dinaintea sărbătorii se transforma-se brusc pentru Cristi în cea mai tristă sărbătoare. E doliu de Crăciun în familia Faur, în comunitatea din Ineu și printre apropiații lui Cristi și a fratelui său Gabriel. Astăzi, Cristi era în drum spre Arad, o călătorie neplanificată.

  Tot azi noapte, Cristi a postat de contul său de Facebook o melodie în memoria fratelui său Gabriel, una în care apelează la îngeri, o melodie emoționantă interpretată de Jane Siberry pe care o puteți asculta mai jos.

  „Fratele meu, Gabriel, s-a stins ieri, la 49 de ani. A facut infarct. juca fotbal și simțea că-l doare în piept. Le-a spus celorlalți că nu mai poate juca, stă pe tușă să se odihneasca și… la scurt timp, s-a învinețit tot. A făcut infarct. Sunt în drum spre Arad, probabil îl îngropăm mâine pentru că am înteles că acolo nu se fac înmormântări în ziua de Craciun. E greu, sunt momente grele… Dumnezeu să-l odihneasca în pace. Nu am cuvinte, nu mai pot vorbi”, (Cristian Faur pentru WOWbiz.ro)

  faur

  FOTO: Cristian Faur, în dreapta,pe scena Eurovisionului alături de Cezar Ouatu

  CITEȘTE ȘI:

  Dramă la Ineu! Gabriel, fratele compozitorului Cristian Faur, a murit la fotbal

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.