După temperaturi arzătoare a venit vremea vijeliilor, grindinei și ploilor torențiale

  de - | 17 August 2021, 12:00 PM | Naţional

  0

  Meteorologii au actualizat și extins codurile de instabilitate atmosferică accentuată, care vor afecta mare parte din țară până joi dimineață. Potrivit ANM, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70 – 90 km/h, grindină și ploi torențiale.

  Meteorologii au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată începând de marți, ora 10.00 până miercuri la aceeași oră.
  În acest interval vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze de 50…60 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

  Aceste fenomene se vor semnala marți (17 august) în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi mai ales intensificări ale vântului, iar în seara și noaptea de marți spre miercuri (17/18 august) îndeosebi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia.

  În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

  La ora 14.00 va intra în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabil până miercuri dimineață la ora 5.00, care va afecta Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și zonele de munte. Aici vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70…90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

  De miercuri, ora 10.00, timp de 24 de ore, în Muntenia, Dobrogea, local în Moldova, Oltenia, Transilvania și la munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. Aceste zone vor fi vizate de un cod galben emis de ANM.

  În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

  Sursa: digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.