Dezbaterea de la Moneasa. Un show politic mai ieftin decât o clătită dată gratis!

  de Mihai Todoca | 1 august 2016, 12:10 PM | Administraţie

  1

  Dezbaterea pentru dezvoltarea stațiunii Moneasa a fost în fapt o ședință de partid. Sâmbăta la ora 17:00, conducerea CJ a venit la Moneasa în cadrul Festivalului Clătitelor pentru o așa zisă dezbatere pe tema revitalizării stațiunii Moneasa. La dezbatere au fost invitați mai mulți agenți economici, autoritățile locale și conducerea CJA.

  De ce așa zisa? Deoarece, președintele CJ, Iustin Cionca și primarul Aradului, Gheorghe Falcă, l-au acuzat în mod direct pe absentul primar al stațiunii Moneasa de indiferență și de neimplicare în bunul mers al lucrurilor. Pentru că tot asupra acestui aspect s-a bătut moneda: stațiunea, stațiunea, stațiunea și proiectele, ideile PENTRU stațiune.

  Andrei Ando, mai mult persoană înregimentată politic în „partidul lui Falcă” decât moderator imparțial al așa-zisului dialog cu idei, nu se oprea din a spune că discuția a luat-o într-o direcție greșită, atunci când viceprimarul Monesei, printre altele, a menționat faptul că se va reabilita iluminatul public care prezintă semne vizibile de uzură și neglijare. Ando a completat cu: „Nu cred că turiștii vin la Moneasa să se plimbe sub felinare”.

  Dezbaterea, și vom folosi doar termenul acesta, a început ca și oricare ședință  CLM, CJA, adică cu întârziere și fără interes.

  De ce fără interes? Pentru că aceia care luau cuvântul, parcă vorbeau mai mult pentru ei, reprezentanții autorităților fiind mult mai mult preocupați de discuții personale și/sau telefoanele mobile.

  La dezbatere au fost prezenți și agenți economici care, făcând diferența, au ascultat ceea ce au avut de spus fiecare. De ce? Pentru că îi durea, îi interesa ceea ce se discuta, crezând naivi că păsurile lor se vor face ascultate și nu se vor scufunda sub discursul lui Falcă.

  Tema dezbaterii a fost de a maximiza potențialul turistic al stațiunii Moneasa și ce ar mai trebui făcut, cu propuneri de la cei care au diferite afaceri deschise în stațiune. Informație la cald, cum s-ar spune.

  S-a vorbit despre drumuri, pârtie de schi, teren de fotbal etc.
  Din păcate, Cionca, Falcă și Boghicevici au ales să pună accentul pe absența primarului din Moneasa, Herbei, la dezbatere și cum administrația locală nu are nici un proiect în vederea reabilitării stațiunii (și, într-adevăr, după cum regăsim stațiunea an după an, cam au dreptate…).

  Este adevărat, s-au prezentat idei, și dorim cu sinceritate implementarea lor, dar parcă prea puțin dintre cei prezenți păreau a crede în ele. Cionca, dând tonul, a luat ca țintă administrația locală, acuzându-l pe Herbei de indiferență și de lipsă de proiecte.

  Deși Falcă a fost atenționat să nu ia cuvântul la această dezbatere, pentru că nu își are locul, a reușit să „fure” microfonul pentru a ne povesti „istoria Monesei”, importanța identificării obiectivelor turistice din această stațiune, nu înainte de a ordona să fie oprită camera (din modestie). Ulterior, atenție, și-a arătat și stofa de Tutankamon, dojenind pe un ton părintesc CJA-ul de faptul că „a pierdut meciul cu primarul Herbei deoarece au jucat în deplasare la Moneasa”. Tot el a adăugat că ar trebui chemată administrația locală a Monesei la Arad, pentru a fi arătată cu degetul din cauza nerealizărilor. Din ceea ce ne-a spus Falcă „Dacă ajung la Arad și le faceți așa cu degetul… altcumva stă treaba”.

  Falcă a urmat exemplul lui Cionca și l-a atras și pe senatorul Fifor în discuție. Nu l-a nominalizat dar ne-am dat seama că despre acesta e vorba.

  Falcă a mai spus că nu i se pare normal ca primarul din Moneasa să îl salute pe un senator din Dolj, adică Fifor , iar pe cel din Ilfov nu. Care senator din Ilfov? Nu știm și nu am aflat nici acum.
  În consecință, dezbaterea anunțată pe o rețea de socializare de către Claudia Boghicevici s-a transformat într-un 2 man show: Falcă și Ando. Idei au avut, dar nu „proaspete”, nu ceva ce nu s-a mai spus și doar nu s-a realizat.
  În schimb au avut de purtat un război cu o persoană absentă, incapabilă de a oferi un răspuns, adică primarul Herbei.
  De fapt, campanie politică, asta ni s-a servit la Moneasa. Clătite mânjite cu politică.

  Răspunsul lui Herbei, primarul din Moneasa

  Bineînțeles că am dorit să aflăm și părerea primarului din Moneasa asupra celor declarate de cei în cauză mai sus.

  L-am abordat pe acesta și ne-a spus că Falcă nu ar avea ce să caute în Moneasa făcând declarații doar de dragul de a le face și că dezbaterea în sine a fost o mișcare politică a PNL, motiv pentru care nu dorit să participe. La rândul său, Herbei îl întreabă pe Falcă de ce în 2014 nu a acordat fonduri pentru Căminul Cultural Moneasa, pentru dezvoltarea și pe plan cultural al stațiunii și în schimb s-a mulțumit doar să râdă în plenul consiliului județean. „De la Falcă (el conduce din umbră și CJ Arad – n.red.) am primit în fiecare an doar 10.000 de lei pentru Moneasa. În calitate de ce a vorbit el aici? Să vorbească de Neptun, de ștrandul lui. Pe Cionca îl înțeleg să facă anumite afirmații la adresa mea sau să îmi aducă acuze… dar Falcă?”

  Herbei mai întreabă de ce îl acuză de lipsă de proiecte când are unul care vizează locuri de parcare, piste de biciclete, iluminat public, modernizare parc copii, amenajare parc în suprafață de 7 hectare. „Eu am văzut asta ca fiind o întâlnire politică și nu o dezbatere.”

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pupincuristul de Ando și-a facut un crez din a lingușii ”Puterea”. Un ”servitor” patetic ce nu se reține de la nici un gest public, prin care să se prezinte pe sine implicat, dar care în realitate este un lingușitor de elită.

   Cât despre falcă, ce să spunem? Filfizonul le știe pe toate și în perspectiva alegerilor din iarnă, vrea să ne spună că haina de primar al Aradului, a devenit prea mică pentru el.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.