vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  După fiecare intervenție a echipajului C.B.R.N al ISU Arad, totul se decontaminează

  de Special Arad | 3 aprilie 2020, 9:10 AM | Știri Arad

  0

  După fiecare intervenție la care se intră în contact cu persoane suspecte sau confirmate cu noul virus COVID 19, personalul și tehnica de intervenție se decontaminează? Misiune de decontaminarea se execută de către echipajul C.B.R.N al ISU ARAD. Decontaminarea este un proces complex care durează aproximativ 60 de minute pentru fiecare echipaj. In prima fază se decontaminează personalul care a participat la intervenție. Decontaminarea începe prin nebulizarea substanțelor asupra combinezonului înainte ca acesta să fie dezbrăcat, predat și distrus de către o firmă specializată.

  Cizmele, ochelarii, casca, vizeta se decontaminează și se refolosesc. După decontaminarea personalul, poate trece la repaus, până la decontaminarea autospecialei, în cortul special amenajat.

  Decontaminarea autospecialei se face ulterior prin nebulizarea de substanță în interior. Timp de 60 de minute substanță de decontaminarea este lăsată să acționeze. Din data de 19 martie 2020, când s-a executat prima operațiune echipajul C.B.R.N a decontaminat 167 pompieri, medici, asistenți, polițiști și jandarmi și 68 mijloace tehnice.

  #noi_intervenim_nu_sprijinim_mașini. #CBRN #noiceidinliniaîntâi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.