După ce au lichidat incendiul de ieri din Cartierul Verde, pompierii arădeni s-au întors la locul faptei deoarece acesta s-a reaprins

  de Special Arad | 31 octombrie 2019, 5:13 PM | Topic special

  0

  Comunicat ISU. În această dimineață, la ora 03.50 Detașamentul de Pompieri Arad a fost alertat pentru a interveni la un incendiu produs la ieșire din municipiul Arad în ”Cartierul Verde”. În momentul sosirii echipajului de intervenție format din cinci pompieri cu o autospeciala de stingere au constata următoarele: Incendiul se manifesta cu violență la acoperișul unui apartament din cadrul complexului propagat la acoperișul apartamentului învecinat. După aproximativ trei ore de intervenție incendiul a fost stins. In urma incendiului a ars un apartament si a fost degradat acoperișul celui de al doilea. In urma cercetărilor efectuate la fața locului au fost stabilite următoarele: Producerea celui de al doilea incendiu a fost favorizată de un complex de factori de natură constructivă și tehnică; – Construcția de aproximativ 50 m lungime cu mai multe apartamente are acoperișul comun fără elemente de separare necombustibile la nivelul șarpantei fapt ce a dus la propagarea arderii mocnite; – Materialele din compoziția acoperișului, lemn, polistiren, vată minerală, celuloză expandată au favorizat propagarea continuă iar din cauza învelitorii de tablă nu au fost observate emisii de fum după primul incendiu; – In urma decopertării unor bucăți de tablă la primul incendiu s-au creat curenți ascendenți, tiraj de aer, fapt ce a favorizat producerea incendiului și propagarea acestuia.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.