După ce au lichidat incendiul de ieri din Cartierul Verde, pompierii arădeni s-au întors la locul faptei deoarece acesta s-a reaprins

  de Special Arad | 31 October 2019, 5:13 PM | Topic special

  0

  Comunicat ISU. În această dimineață, la ora 03.50 Detașamentul de Pompieri Arad a fost alertat pentru a interveni la un incendiu produs la ieșire din municipiul Arad în ”Cartierul Verde”. În momentul sosirii echipajului de intervenție format din cinci pompieri cu o autospeciala de stingere au constata următoarele: Incendiul se manifesta cu violență la acoperișul unui apartament din cadrul complexului propagat la acoperișul apartamentului învecinat. După aproximativ trei ore de intervenție incendiul a fost stins. In urma incendiului a ars un apartament si a fost degradat acoperișul celui de al doilea. In urma cercetărilor efectuate la fața locului au fost stabilite următoarele: Producerea celui de al doilea incendiu a fost favorizată de un complex de factori de natură constructivă și tehnică; – Construcția de aproximativ 50 m lungime cu mai multe apartamente are acoperișul comun fără elemente de separare necombustibile la nivelul șarpantei fapt ce a dus la propagarea arderii mocnite; – Materialele din compoziția acoperișului, lemn, polistiren, vată minerală, celuloză expandată au favorizat propagarea continuă iar din cauza învelitorii de tablă nu au fost observate emisii de fum după primul incendiu; – In urma decopertării unor bucăți de tablă la primul incendiu s-au creat curenți ascendenți, tiraj de aer, fapt ce a favorizat producerea incendiului și propagarea acestuia.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.