După ce a umblat după cai verzi pe pereți la Tribunalul Arad, fiind înregistrată video cum a sustras bani, economista Ocolului Silvic Sebiș trebuie să-și caute loc de muncă în afara pădurii

  de Alin Olteanu | 6 august 2019, 9:50 AM | Dezvăluiri | Topic special

  1

  Ce faci când ești prins asupra faptului, adică suprins de camerele video că ai sustras o mare sumă de bani din casierie și ți-ai însușit-o, împreună cu un coleg de serviciu, fără să spui la nimeni? Ce faci dacă ulterior ești concediat, iar colegul își dă demisia? Unii sigur și-ar băga „coada între picioare” și ar lua-o la „sănătoasa” ca nu cumva să să-și ia o pedeapsă și mare decât concedierea. Alții, în schimb, contestă evidența și parcă fac pe proștii… Dau în judecată instituția unde au muncit și de unde au sustras banii pe șestache și solicită să fie anulată decizia de concediere în urma cercetării disciplinare, să fie reangajați în muncă și să mai și primească salariile din urmă, reindexate. Culmea tupeului! Așa cum spuneam, unii fac asta, mai ales dacă sunt în relații bune cu directorul Direcției Silvice Arad, Teodor Țigan!

  Cazul este simplu și urât și a fost dezvăluit de Special Arad în februarie 2019. Ce s-a întâmplat exact? În 17 decembrie 2018, Laura Simina Precup, economistă în cadrul Ocolului Silvic Sebiș-Moneasa, a prins ocazia propice scopului ei și a sustras din casieria instituției aproximtaiv 7000 de lei, bani pe care i-a împărțit ulterior cu contabilul șef. Casiera, revenită din concediul medical, a sesizat dispariția banilor și, vizionând înregistrările video, a descoperit furtul (îi spunem așa fiindcă econmista și contabilul șef au susținut în prima fază că nu știu nimic despre banii scoși din casa de bani).

  Neavând ce să facă, directorul Direcției Silvice Arad, Teodor Țigan, deși ceva neam cu economista Precup, trebuie să uite de cuvântul „mușamalizare” și este practic obligat de evidențe să formeze o Comisie de Disciplină care să cerceteze ceea ce s-a întâmplat. Mai ales în urma înregistrărilor video, comisia îi pune în față directorului faptele în urma căruia acesta este obligat să o concedieze pe Laura Precup. În privința contabilului șef nu a mai fost nevoie de nicio decizie, acesta semnându-și demisia.

  Mai multe citiți în Caz înfiorător la Ocolul Silvic Sebiș-Moneasa! Prinsă cu mâna până la cot în casa de bani, chiar și filmată, contabila așteaptă la loc călduț mușamalizarea cazului

  Încurajată probabil de la spate de „pilele” ei, Laura Precup insistă să rămână la aer curat, adică în pădurile Ocolului Silvic Sebiș-Moneasa, tot în funcția de economist, și acționează în instanță Direcția Silvică Arad, contestând decizia de concediere. Probabil că doamna în cauză s-o fi gândit că magistrații sunt orbi cu totul și nu o să urmărească imaginile video prezentate. Mai mult, că nu o să citească atenți toate declarațiile martorilor! Altfel, nu înțelegem cum putea să se prezinte în fața judecătorilor și să spună că nu a făcut nimic, că vroia -cică- să pună banii înapoi (asta după ce a susținut, în prima fază, că ea de fapt nu a luat niciun ban, că i-a dat contabilului șef), că… multe care nici nu-și mai au rostul.

  Tribunalul Arad, secția „Contencios Administrativ și Litigii de Muncă”, a luat în examinare, în 27 iunie 2019, contestația formulată de Laura Precup în contradictoriu cu Direcția Silvică Arad, având ca obiect contestația la concedierea, aceasta cerând ca decizia să fie modificată și înlocuită cu un banal avertisment, deoarece a pus banii înapoi.

  Acum, dacă nu mai era niciun om normal la cap în țara asta, atunci Laura Precup ar fi avut câștig de cauză. Însă, constatăm din decizia instanței, că mai există și oameni normali, iar fostei econimiste a Ocolului Silvic Sebiș i-a fost respinsă contestația cu brio, ca neîntemeiată, cu drept de apel în zece zile.

  Așa că, în viitor, doamna economistă o să fie nevoită să-și găsească un alt loc de muncă, probabil foarte depărtat de casele de bani. Dar, poate îi pune directorul Țigan o pilă pe undeva…

  În tot acest timp, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț au în lucru un dosar penal pe numele Laurei Precup. Și se zice că lucrează la el… Noi, deocamdată, nu ne exprimăm.

   

   

  Sursa foto: Google

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. In locatia aceasta impadurita, linistita si plina de ozon, nimeni nu vorbeste, nimeni nu stie nimic, nimeni nu se complica; evident, pentru o viata tihnita. David Lynch si Mark Frost plang acum in pumni ca nu s-au gandit sa “traga” serialul chiar aici, in fieful lui Bob, asistat de Leland.Ar fi avut costuri infinit mai mici, avand in vedere ca ar fi trebuit doar sa-i filmeze pe vietuitorii din locatie, asa, pur si simplu.Nadine Hurley este prototipul camerelor video din Twin Peaks, adica “partial color” – de la Kodak!Lucy Moran este intruchiparea “inteligentei” administratiei si totodata elixirul unei vieti linistite pentru barbatii care-si doresc flexibilitate nemarginita!Albert Rosenfield este cel care gandeste mereu, intuitiv si mirific – oare de ce se afla in postul de militie si ce rol de erou poate juca.Peste toti troneaza si dirijeaza tipul cu sapunul bagat in ciorapul de dama, invartitor temeinic al nevinovatei arme, Leo Johnson, TIR-ist de altfel.Benjamin Horne…despre el nu putem spune nimic.Ca niste albinute harnicute in jurul stupului roiesc Audrey, Shelly, Donna si Norma.Restul e istorie, Laura Palmer traieste si va trai mereu, cu orice risc – chiar cu riscul de a considera voi toti ca are tupeu maxim.O zi excelenta in aerul curat din Twin Peaks.
   PS: ca sa nu uitati https://www.youtube.com/watch?v=b5PIeYcZG0g

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.