joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  După ani de pregătiri, a venit și anunțul mult așteptat: se suspendă circulația de pe Podul Decebal și încep lucrările

  de Raluca Medeleanu | 15 mai 2020, 1:43 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Circulația de pe Podul Decebal va fi suspendată pe perioada 18 Mai – 3 Septembrie, este anunțul făcut de municipalitate. Motivul: în sfârșit încep lucrările de reparații capitale și la nivelul carosabilului!

  Până acum, de la construcția lui din anii ’70, podul Decebal a avut parte doar de reparații minore, iar în ultimii ani au început să se vadă semne tot mai evidente ale degradării. Intenția de a face o intervenție majoră a fost exprimată de Primărie încă din 2016 când începuse să pregătească documentația necesară. De atunci, birocrația stufoasă a tot tărăgănat începerea lucrărilor. Apoi, în septembrie 2019, a fost semnat în sfârșit contractul cu firma desemnată câștigătoare (Tehnodomus), valoarea investiției fiind de 7,6 milioane de lei (cu TVA inclus), iar echipa de muncitori a început lucrările la baza podului, în partea dinspre Ștrandul Neptun. Pe atunci, primarul interimar Călin Bibarț declara că firma are la dispoziție 8 luni pentru a termina lucrările însă, cu toate acestea, edilul nu era prea optimist, speculând că cel mai probabil vor fi gata într-un an.

  E adevărat, încă nu a trecut un an, dar preconizările lui Bibarț par să se îndeplinească, întrucât e greu de crezut că muncitorii vor reuși să finalizeze lucrările la termen. Rămâne de văzut cât timp va dura șantierul.

  În ce constau reparațiile capitale

  „Construit cu peste 45 de ani în urmă, Podul Decebal va fi supus unor lucrări de reparații și consolidare. Se va interveni la nivelul căii de pod, la suprastructura podului, la infrastructuri, la rampele de acces și se vor executa lucrări de degajare a albiei râului Mureș. Avantajele realizării acestei investiții sunt creşterea duratei de exploatare a podului cu peste 25 ani, reducerea poluării fonice şi a aerului, creşterea gradului de siguranţă în circulaţia rutieră, eliminarea denivelărilor şi a degradărilor apărute la nivelul structurii rutiere şi proiectarea unei structuri rutiere care să preia eforturile induse de traficul de perspectivă, creşterea fluenţei traficului rutier, precum și reducerea numărului de accidente”, ne informau în toamnă reprezentanții Primăriei Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.