După 27 de ani de la Revoluție, Aeroportul Arad este „ciuruit” peste tot de Securitatea prespălată cu liberalism!

  de O. Peniță | 14 noiembrie 2017, 8:33 AM | Pamflet | Recomandările editorilor

  4

  Avem un Aeroport. Pardon, Aradul are un Aeroport. Pardon, scuzați-ne că greșim intenționat: PNL are un Aeroport. Pardon, acum am și tras vreo două sudalme: Falcă are un Aeroport. De aici plecăm… de la faptul că Falcă are un Aeroport. În Arad. Și-a tras un Aeroport pe care avioanele sale, ascunse încă în Paradisuri, nu aterizează sau decolează, dar îl are. Clar!

  Iar când o să vină o relaxare fiscală după modelul aplicat de Italia în urmă cu câțiva ani, când toată lumea interlopă o să poată să-și declare avioanele, fără a fi întrebată de unde le are și din ce bani le-a plătit, atunci Aeroportul Arad se va umple. Și o să arătăm cu degetul, noi, muritorii ăștia de arădeni: uite acolo, avioanele lui Tutankamon!…

  Până atunci… primarul Aradului și-a „betonat” pista de pe Aeroportul Arad! A luat un fost securist, pe Vasii ăsta din poză (chiar dacă nu se potrivesc tresele în trucajul nostru, că el era cam „tablagiu” înainte de Revoluție). L-a găsit ușor, la PDL în partid, acum PNL, după câteva încercări de înavuțire a acestuia prin activism în PRM-ul lui Vadim Tudor. Cum ar veni a găsit un securist, și în plus si pedelist. Mai mult, Vasii ăsta mai are și o altă (mare!) calitate: e din Brad, unde s-a născut și Falcă, așa încât pe modelul „concetățean” la „concetățean” nu-și scoate ochii, ba dimpotrivă, s-a „marcat” pista Aeroportului Arad. Și nu înșeală unul pe altul… și își spun tot unul la altul, și aleg împreună oamenii din CA, unul altuia, și așa mai departe… Și Vasii ăsta e și mebru în Biroul Electoral Județean de tot atât timp cât Falcă a câștigat alegerile în municipiu. Și știe multe Vasii ăsta, nu poți să-l lași fără bani și funcții de la stat, că doar așa e obișnuit…

  Dar nu acesta este subiectul nostru… pentru care ne-am enervat tare!

  Poate că nici nu am fi scris (încă…) despre această epavă numită Aeroportul Arad, cu câteva pete neruginite… cursele spre Antalya, dacă nu se plângeau niște angajați de la Aeroportul Arad. Ai cui angjați? Ai lui Falcă, că doar nu ai lui Cionca, că pecicanul nu are putere peste nimic (de fapt, nici peste vicepreședinți nu mai are…), deși este șeful Consiliului Județean, iar  Aeroportul (în acte) este pe „buletinul” acestei institutii.

  Ce ne-au spus săracii oameni? Că după plecarea fostului director, Bălăcel,  adjunctul, unul Grec, ceva injinier șef de pe acolo (care a fost și la concursul pentru manager), a dorit să facă dreptate. Și numaidecât, suma rămasă neatinsă după plecarea fostului director Bălăcel, la Oradea, a fost împărțită „frățește” între toți angajații care încasează salariul minim pe economie. Câți? Toți! Că restul sunt șefi… Și-așa că, pentru fiecare om, a revenit undeva între 200 și 250 de lei pe „cap”. Buni și ăștia, nu?

  Ei bine, ce credeți că a făcut securistul de Vasii? Vorba aia: atâta știe, atâta face, chiar dacă, după Revoluție, și-a tras și o facultate de drept… Și-a arătat mușchii de președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului, de unde încasează și el „jde” mii de lei…fără să facă decât să pozeze cu elicoptere americane care vin să verifice betonul din când în când…  Așadar, obișnuit cu șoptitul la urechile cui are banul, și nu numai, bineînțeles că informația cum că „un injineraș împarte banii la popor” a ajuns la Cionca. Și ăsta, Cionca, ce să vezi? Probabil că l-a sunat pe Falcă că n-are curaj să ia singur decizii, mai ales până DNA-ul nu intră în forță, și… gata circul…

  Cionca a dat ordin ca adjunctul de pe Aeroport să nu mai ia nicio decizie dacă nu este aprobată de securistul care, cică, și-ar dori să fie manager dar este cam „bătător” la ochi…

  Astfel, concluzionăm: la 27 de ani de la Revoluție, Securitatea a ocupat din nou Aeroportul Arad, în văzul și spre ciuda sutelor de tineri care au tras pe brânci să termine o facultate și nu au loc de muncă, deși unii sunt bine pregătiți. Păi, cum să aibă dacă, după 27 de ani, un „tablagiu” conduce Aeroportul pe care nu zboară nimeni? Iar acum îl conduce și din „umbră” așa cum eobișnuit..

  Sincer, nu ne-am pus problema cu privire la calea legală prin care adjuntul de la Aeroport a împărțit banii la oameni, dar e clar că intenția a fost bună. Sigur un contabil bun (probabil nu Moșneag, directorul economic și „pupila” lui Falcă peste tot în oraș… ) o scoate la capăt.

  Dar, până la urmă nu e treaba noastră, treaba noastră e că, repetem obsesiv, la 27 de ani de la Revoluție, în orașul de dreapta a lui Falcă, un fost securist la poarta Aeroportului ia deciziile ca și cum ar fi avut experiența un mangaer la Lufthansa. Și o face și pe bani.

  Vasii Vasile Cur viate

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. A mai avut un director PDL care a murit… nu imi amintesc numele. Unul casatorit cu o barmanita de la Hotel Astori ….ce a ajuns in posesia Hotel Aradul prin trafic de influenta, manipuland inclusive Justitia de la Bucuresti! E o poveste mai ampla nu am rabdare sa o dezavuez aici. E tot cu inchiaburiti acoperiti de prin tot soiul de servicii! Romania Trista…
   A venit la mine fiind sigur de ajutor si l-am trimis fara menajamente, direct, clar si explicit… la plimbare! Cu ajutorul partidului si a gradelor a obtinut in final ce dorea!

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.