duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Du-te să-i mulțumești ploii la KineDok!

  de Special Arad | 11 iunie 2018, 11:36 AM | Cultură | Film

  0

  Printre ploile care ne vizitează în ultima vreme, a doua ediție a seriei KineDok 2018 prezintă un documentar care se încadrează armonios. „Thank You For The Rain” urmărește drumul activistului de mediu Kisilu din mijlocul furtunilor și a secetelor din Kenya până la Conferința ONU de la Paris pe tema schimbărilor climatice. Filmul va fi proiectat în Cafeneaua Literară Joy’s miercuri, 13 iunie, de la ora 20 și va avea subtitrare în limba română. La finalul proiecției, organizatorii vă invită la discuții despre aspectele, reușitele și provocările privind încălzirea globală.

  THANK YOU FOR THE RAIN
  Regia: Julia Dahr
  Producţie: 2017, Norvegia, Marea Britanie
  Durata: 90 minute

  Sinopsis:
  Pe parcursul a 5 ani, Kisilu, un fermier din Kenya, folosește camera video pentru a surprinde viața familiei sale, a satului său și a daunelor produse de schimbările climatice. El filmează inundații, secete și furtuni dar și costurile umane ale acestor fenomene: copiii lui ce sunt trimiși acasă de la școală, când nu poate plăti taxele; bărbații care se deplasează în orașe în căutare de locuri de muncă; tensiunile tot mai ample ale familiei. Atunci când o furtună violentă îi distruge casa, Kasilu începe să construiască o mișcare comunitară a fermierilor care luptă împotriva impactului cauzat de condițiile meteorologice extreme și reușește să aducă acest mesaj de speranță până la Conferința Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice din Paris, COP21. Aici la cel mai mare spectacol despre mediu de pe pământ, pe fondul adversității, aroganței și forței politice, relația dintre Kisilu și regizoarea norvegiană Julia Dahr ia o întorsătură remarcabilă, aruncând o lumină puternică asupra mișcării justiției climatice și a lumilorfoartediferitepe care ceidoi le reprezintă.

  Premii și festivaluri:
  · Festivalul de Film AlimenTerre 2017 – Premiul Juriului
  · Festivalul Internațional de Film Medio Ambiental 2017 – Cel mai Bun Film Documentar
  · Festivalul de Film Eco din Singapore 2017 – Premiul Pangolin Power
  · Festivalul de Film Documentar din Thessaloniki 2017 – Premiul World Wide Fund (WWF)

  KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2018 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a patra ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.

  KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de CitiZenit cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.