DSP din Arad, Timiș și Hunedoara au constituit „Alianței Vestului pentru Sănătate Publică”

  de Special Arad | 21 iulie 2021, 6:17 PM | Administraţie | Sănătate

  0

  Directorul DSP Arad, Horea Timiș, a participat astăzi la o întâlnire cu directorii instituțiilor omonime din Timiș și Hunedoara, în cadrul căreia a fost decisă constituirea „Alianței Vestului pentru Sănătate Publică”.

  Prin această Alianță, explică directorul DSP Timiș, Flavius Cioca, se are în vedere implementarea unei Strategii de Sănătate pe Regiunea VEST într-un program pilot de dezvoltare regională pentru sectorul sanitar, pe șase componente strategice: Digitalizarea DSP-urilor prin implementarea de soluții inteligente de e-Health, analiza nevoilor de servicii medicale, optimizarea transferurilor interjudețene a pacienților, optimizarea resurselor umane în domeniul sanitar la nivel de regiune, realizarea unor echipe comune de control interjudețene, respectiv elaborarea de politici de sănătate publică la nivel regional.

  „Transformarea digitală a sistemului de sănătate oferă mijloace de eliminare a compartimentării acestuia, prin facilitarea punerii în comun a informațiilor între autoritățile de sănătate publică. Mijloacele sigure și rapide de transmitere a informațiilor colectate de diferiți agenți reprezintă o condiție necesară pentru coordonarea serviciilor de asistență medicală și pentru tratamentul global al pacientului. Procesul de digitalizare se raportează la accesul rapid, schimbul și partajarea de date care facilitează adoptarea unei decizii medicale. Schimbul de date electronic între profesioniștii din domeniul sănătății generează plus-valoare directă pentru calitatea asistenței medicale.

  Întâlnirea de lucru a a avut loc la sediul Direcției de Sănătate Publică Timiș iar la finalul acesteia a fost semnat un protocol interjudețean de colaborare, într-o zi importantă și cu semnificație istorică pentru regiunea noastră (Acum 303 ani, în 21 iulie 1718 a fost semnat Tratatul de la Passarowitz, fapt ce marchează începutul dezvoltării moderne a Banatului.). Această acțiune comună reprezintă un prim pas în eficientizarea și reducerea timpului de soluționare a cererilor cetățenilor, constituind un progres în sănătatea publică.
  Totodată, în cursul zilei de azi la sediul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, a avut loc o întâlnire de lucru cu domnul prof.univ.dr. Octavian Crețu, rectorul acestei instituții, ocazie cu care au fost trecute în revistă necesitățile sistemului medical din cele 3 județe, în vederea asigurării unei bune colaborări între instituția de învățământ și direcțiile de sănătate publică. În prezent, pe lângă locațiile de învățământ ale Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara existente în Timișoara și Lugoj, funcționează în Deva, o unitate de învățământ – extensie a aceleiași universități, care pregătește asistenți de medicină generală cu licență”, spune Flavius Cioca.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.