joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  DSP Arad, în control la unitățile de învățământ. La Nădlac, s-a lăsat cu amenzi

  de Special Arad | 7 septembrie 2022, 2:52 PM | Nădlac | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Comunicat. Începând cu data de 6 septembrie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad a început o serie de controale în unități de învățământ din județ. O echipă de inspectori sanitari supervizată de către directorul instituției s-a deplasat pe teren în a doua zi de școală. S-a constatat că există primării pentru care școala și elevii nu par să reprezinte o prioritate. Una dintre ele este cea din orașul Nădlac.

  Anul școlar a început și la Nădlac, dar cu școala fără avize din partea Direcției de Sănătate Publică. Întrucât unitatea a făcut modificări în structură, aceasta a fost obligată, conform legii, să depună documentația pentru autorizația sanitară până la începutul anului școlar, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Ca urmare, fiind o unitate neautorizată în evidențele Direcției de Sănătate Publică Arad, s-a decis trimiterea unei echipe de inspectori sanitari.

  Astfel, controlul echipei din cadrul DSP Arad a descoperit situația reală la Nădlac. Printre nereguli, s-a constatat că pentru întreaga unitate școlară, care deține 10 corpuri de clădiri, au fost achiziționate produse biocide în cantitate insuficientă, raportat la cantitățile prevăzute de normele igienico – sanitare (9 flacoane de un 1 litru cu substanțe dezinfectante). În plus, la grădinița cu program prelungit, iarba din curte era netăiată, existând riscul infectării cu virusul Borrelia transmis de mușcătura de căpușe, copiii jucându-se printre buruieni. De asemenea, în interiorul grădiniței s-a găsit igrasie, păianjeni și mizerie. Inspectorii sanitari au descoperit nereguli asemănătoare și la grădinița cu program normal, acolo constatându-se de asemenea și lipsa codificării pe ustensilele de curățenie, și anume că nu este voie să se folosească același mop peste tot.

  Pentru a justifica aceste nereguli, a fost invocată lipsa de personal, dar de fapt pare a fi o lipsă de interes față de copii. Unitatea școlară a primit o amendă de 5.000 de lei și un termen de 30 de zile pentru a-și obține autorizările.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.