DSP Arad, în control la unitățile de învățământ. La Nădlac, s-a lăsat cu amenzi

  de Special Arad | 7 septembrie 2022, 2:52 PM | Nădlac | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Comunicat. Începând cu data de 6 septembrie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad a început o serie de controale în unități de învățământ din județ. O echipă de inspectori sanitari supervizată de către directorul instituției s-a deplasat pe teren în a doua zi de școală. S-a constatat că există primării pentru care școala și elevii nu par să reprezinte o prioritate. Una dintre ele este cea din orașul Nădlac.

  Anul școlar a început și la Nădlac, dar cu școala fără avize din partea Direcției de Sănătate Publică. Întrucât unitatea a făcut modificări în structură, aceasta a fost obligată, conform legii, să depună documentația pentru autorizația sanitară până la începutul anului școlar, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Ca urmare, fiind o unitate neautorizată în evidențele Direcției de Sănătate Publică Arad, s-a decis trimiterea unei echipe de inspectori sanitari.

  Astfel, controlul echipei din cadrul DSP Arad a descoperit situația reală la Nădlac. Printre nereguli, s-a constatat că pentru întreaga unitate școlară, care deține 10 corpuri de clădiri, au fost achiziționate produse biocide în cantitate insuficientă, raportat la cantitățile prevăzute de normele igienico – sanitare (9 flacoane de un 1 litru cu substanțe dezinfectante). În plus, la grădinița cu program prelungit, iarba din curte era netăiată, existând riscul infectării cu virusul Borrelia transmis de mușcătura de căpușe, copiii jucându-se printre buruieni. De asemenea, în interiorul grădiniței s-a găsit igrasie, păianjeni și mizerie. Inspectorii sanitari au descoperit nereguli asemănătoare și la grădinița cu program normal, acolo constatându-se de asemenea și lipsa codificării pe ustensilele de curățenie, și anume că nu este voie să se folosească același mop peste tot.

  Pentru a justifica aceste nereguli, a fost invocată lipsa de personal, dar de fapt pare a fi o lipsă de interes față de copii. Unitatea școlară a primit o amendă de 5.000 de lei și un termen de 30 de zile pentru a-și obține autorizările.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.