vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  DSP Arad anunță planul de acțiune împotriva rujeolei elaborat de Ministerul Sănătății

  de Special Arad | 13 decembrie 2016, 3:32 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Comunicat Direcția de Sănătate Publică Arad: Având în vedere epidemia de rujeolă care evoluează pe teritoriul României, Ministerul Sănătăţii a elaborat un plan de acţiune , cu sprijinul medicilor de familie, asistenţilor medicali comunitari şi mediatorilor sanitari, în vederea limitării extinderii acesteia. Acest plan de acţiune cuprinde activităţi de vaccinare în masă desfăşurate la nivelul cabinetelor medicilor de familie şi vizează copii cu vârstele:

  -Între 9 luni şi 9 ani ( este considerat copil de 9 ani acela care a împlinit această vârstă şi până la data împlinirii vârstei de 10 ani ) complet nevaccinaţi cu ROR,

  -Între 5 şi 9 ani care au o singură doză de ROR

  Asistenţii medicali comunitari şi mediatorii sanitari din judeţ verifică prezenţa în cadrul comunităţilor  a copiilor catagrafiaţi de către medicii de familie precum şi identificarea copiilor cu vârstele precizate mai sus neînscrişi la un medic de familie şi mediază înscrierea acestora pe listele medicilor pentru a fi vaccinaţi.

   Medicii de familie, asistenţii medicali comunitari şi mediatorii sanitari , vor asigura informarea populaţiei cu privire la activitatea de vaccinare în masă şi mobilizarea populaţiei către medicul de familie.

  Începând cu data de 03.01.2017 se va desfaşura activitatea de vaccinare propriu zisă a copiilor mai sus menţionaţi.

  De asemenea vă comunicăm faptul că începând de LUNI 19.12.2016  Direcţia de Sănătate Publică Arad va funcţiona într-o nouă locaţie situată pe Strada Andrei Şaguna, Nr. 1-3 ( zona Intim, clădirea de sticlă la parterul careia se afla sediul Raiffeisen Bank).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.