Consiliul Județean Arad a închis drumul Măderat-Târnova pentru ca DSE să lucreze. Dar, pe „șantier”, de două zile nu există niciun muncitor





După ce că drumul de la Agrișu este decopertat încât mașinile abia circulă cu 20 de km pe oră, drumul Măderat-Târnova a fost închis. Șoferii care doresc să ajungă la Târnova și mai departe, nu au de ales decât să ocolească pe la Pâncota sau să își rupă bucșele și bieletele pe ruta ocolitoare de la Agrișu. O decizie pe cât de halucinantă, pe atât de prostească. Cum să închizi un drum și să decopertezi ruta care ar fi trebuit să fie ocolitoare?
Mai mult decât atât, deși sunt marcaje care anunță închiderea drumului, acestea s-au dovedit a fi insuficiente, pe sectorul de drum circulându-se chiar pe terenul arabil. Decizia de a închide drumul aparține exclusiv Consiliului Județean Arad care a răspuns pozitiv cererii constructorului de a restricționa accesul auto pentru a finaliza lucrările pe acest sector de drum care include și realizarea unui podeț.
Drumul Măderat-Târnova, închis din 28 octombrie până… e gata lucrarea
Din informațiile pe care le deținem, drumul este închis, cu acordul Poliției Rutiere, din 28 octombrie până la finalizarea lucrării.
Cu toate acestea însă, oamenii au de suferit, ritmul este unul atât de lent, încât azi la amiază, când ne-am deplasat în zona Măderat-Târnova, lucrarea era exact în stadiul în care am lăsat-o cu o zi înainte când am trecut din nou pe-acolo, adică un șantier gol, fără vreun muncitor care măcar să se facă că lucrează. Situația este cu atât mai gravă cu cât „craterul” unde va fi podețul poate deveni un pericol mortal pentru cei care vin de la Târnova și nu observă semnul de „Drum închis” montat pe un stâlp (mult în partea dreaptă, foarte ușor de trecut cu vederea) și atât.
Un singur utilaj lăsat de-a curmezișul drumului anunță că nu se mai poate continua drumul, care doar pe alocuri este refăcut (el fiind chiar în regulă făcut), altfel un șofer care circulă noaptea poate sfârși ușor în fiarele ce vor face parte din podeț.
Conform informațiilor noastre, CJ Arad trage speranța că lucrările vor fi finalizate în acest weekend, motivul pentru care acestea nu au fost terminate în iulie, așa cum trebuia, fiind starea vremii. Ba caniculă, ba ploi, ba inundații. Ba firma DSE…
Azi, și ieri după cum am mai menționat, nu am avut parte de nici unele. Astăzi chiar a fost un timp frumos, plăcut, numai bun de a lucra. Însă… pe șantier am fost prezenți doar noi, și… coincidență sau nu, viceprimarul din Târnova, care a ajuns la câteva minute după noi. El pe de-o parte, noi de alta a podețului nefinalizat, așa încât nici mâinile nu ni le-am strâns.
Deși s-au modernizat multe drumuri în județ, câteva dau semne de oboseală încă de la recepția lor, iar despre aceasta vom vorbi într-un material viitor. Acum nu putem decât să acordăm o bilă neagră mare șefilor Consiliului Județean Arad pentru că au închis drumul și nimeni nu s-a mai ridicat din fotoliile călduțe al instituției să „pună” biciul pe constructor ca să-și facă treaba pentru care e plătit din bani publici.
Erată:
În articol a fost menționată inițial greșit firma Inteco Holding, însă este vorba de firma DSE. Din discuția telefonică pe care am purtat-o cu vicepreședintele CJ Răzvan Cadar referitor la acest drum, acesta a menționat că reprezentanții firmei Inteco Holding ar fi cerut avizul Poliției Rutiere, dar verificările ulterioare au concluzionat că este vorba despre firma menționată anterior (DSE). Ne cerem scuze pentru confuzia creată.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)