sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Drumul expres Arad-Oradea a primit acordul de mediu

  de Special Arad | 2 octombrie 2023, 5:22 PM | Administraţie

  0

  Consiliul Județean Arad informează că Agenția Națională de Mediu a avizat astăzi acordul de mediu pentru construirea drumului expres Arad-Oradea. După acest pas, proiectul urmează să intre în Comisia Tehnico-Economică la Ministerul Transporturilor.

  Este primul proiect comun de realizare a unui drum expres, de către administrațiile publice locale din România, pentru care s-au asociat Consiliul Județean Bihor, Consiliul Județean Arad, Primăriile Oradea și Arad, respectiv Ministerul Transporturilor. Valoarea proiectului este de aprox. 2,2 miliarde euro.

  Potrivit Consiliului Județean, ar urma ca anul viitor să se organizeze licitația pentru desemnarea constructorului. Lucrarea de construcție este împărțită în trei loturi.

  Drumul expres Arad-Oradea se va racorda și la rețeaua ungară de drumuri expres, care face legătura între Bekescsaba și Budapesta.

  • Citește și: În ce etapă se mai află proiectul ce vizează drumul expres Arad – Oradea · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.