Drumul dintre Săvârșin și Valea Mare se închide pentru o lună

  de Special Arad | 24 martie 2020, 10:56 AM | Săvârşin | Știri Arad

  0

  (foto: Google Maps)

  Un tronson de drum județean va fi închis traficului pe o perioadă de o lună. Este vorba despre DJ 707A, pe o distanță de 800 de metri, pasaj de trecere a căii ferate, drum care face legătura între localitățile Săvârșin și Valea Mare.

  Oprirea circulației este necesară datorită lucrărilor la reabilitarea liniei de cale ferată pe tronsonul Curtici-Simeria, lucrări care au ajuns deja la Săvârșin.

  Pentru ca traficul rutier să se desfășoare normal, cu accesibilitate peste Mureș, Consiliul Județean Arad a pus la dispoziție două rute ocolitoare: pentru mașini mici prin Săvârșin, pe un pasaj provizoriu de trecere a căii ferate, iar pentru traficul greu pe noul pod amenajat de către firma constructoare, pod care traversează Mureșul între Bătuța (malul drept) și Bata (malul stâng). De asemenea, pot fi utilizate și vechile variante de traversare, prin Lipova-Ususău-Bata-Birchiș, pentru traficul greu, respectiv pe la Conop, pentru autoturisme.

  „Chiar și în aceste momente, de criză, lucrările de investiții trebuie să continue. Acest proiect, de modernizare a căii ferate de la frontieră până la Simeria, este finanțat din fonduri europene, valoarea totală lucrărilor fiind de peste un miliard de euro. Pentru a nu perturba nici investiția, dar nici traficul rutier, am găsit cele mai bune soluții provizorii, până la finalizarea lucrărilor de la trecerea de cale ferată de la Săvârșin”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.