vineri, 22 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Drum lin, Gigi Toduța! Pentru noi ai fost ca o definiție, definiția omului bun, omului fain

  de Lucian Dănilă | 28 iulie 2023, 1:02 PM | Povești despre oameni

  0

  Nu ai cum să nu-l fi cunoscut pe Gigi Toduța dacă umblai prin anii 80-90 la Ziridava, la ultimul etaj. A fost mulți ani șeful de la electrice, de la ultimul etaj, iar dacă ți-au luat un televizor în acea perioadă sunt șanse mari ca tocmai el să te fi îndrumat…

  Gigi Toduța s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 71 de ani.

  A fost un om de o bunătate proverbială. Dacă ar fi să dau o definiție a omului bun, a omului fain cum ne place să zicem în această zonă, Gigi Toduța era chiar acea definiție. Mare la stat, un ins înalt, Gigi Toduța a fost un om calm, cumpătat, povestitor, glumeț, acel om de care te bucuri de fiecare dată când îl întâlnești.

  Putea fi întâlnit în ultimul sfert de veac în complexul Jackson, acolo unde împreună cu soția sa, Angi, și cu fiul Dacian, au dezvoltat o afacere cu perdele.

  Scriu aceste rânduri cu greu, pentru că Dacian mi-e prieten, PRIETEN (cu majuscule) de mai bine de un sfert de veac, mi-a fost și coleg câțiva ani la ziarul Adevărul de Arad, iar astfel am rămas mereu aproape de nea Gigi. Am văzut în acești ani multe meciuri împreună, Gigi Toduța fiind un iubitor de fotbal, iubitor de UTA, așa cum era iubitor de oameni și de vorbă bună, ne-am întâlnit de multe ori, am vorbit și am râs mult în toată această perioadă, pentru că așa a fost el mereu, un om vesel.

  toduta 2

  Acum mă doare durerea lui Dacian pentru că știu cât de mult și-a respectat și iubit tatăl, știu cât a însemnat pentru el tatăl și știu cât a contat Gigi Toduța în devenirea lui.

  Acum e greu să mai spun prea multe. Pot doar să-i mulțumesc lui nea Gigi pentru tot, pot doar să mă bucur că l-am avut în viețile noastre, noi toți care l-am cunoscut…

  Dumnezeu să te odihnească în pace, nea Gigi!

  Condoleanțele noastre familiei sale.

  „Cine dorește își poate lua rămas bun de la cel care a fost Ştefan Gigi Toduța astăzi – vineri ṣi mâine la Casa Memorială Kuki, pe strada Cocorilor nr.4, de la orele 19.00.

  Slujba de înmormântare va avea loc duminica, 30 iulie, la Capela Cimitirului Eternitatea – UTA, de la orele 13.00”, anunță familia.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.