marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Construirea drumului expres Arad – Oradea va începe dinspre Oradea. Au fost depuse 7 oferte

  de Raluca Medeleanu | 12 iunie 2024, 6:19 PM | Administraţie | Topic special

  3

  (foto: oradea24.ro)

  Drum expres Arad – Oradea va avea o lungime de 120,47 km și va fi executat etapizat, în trei loturi. După o perioadă de câteva luni în care licitațiile au fost suspendate, acum au fost depuse 7 oferte pentru execuția primului lot al proiectului, mai exact o porțiune de aproape 34 km, dinspre Oradea.

  Pentru lotul 1, de o lungime totală de 33,7 km, valoarea estimată a investiției se va ridica la 2,74 miliarde de lei (fără TVA) și au fost depuse 7 oferte. Anunțul a fost făcut de Cristian Pistol, directorul general al CNAIR (Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale), companie în a cărei responsabilitate se află licitația.

  Ofertele au fost depuse de mai multe asocieri și firme, din țară și străinătate:

  -Asocierea ANTREPRIZA DE REPARATII SI LUCRARI A R L CLUJ SA (lider) – CONSTRUCTII ERBASU SA (Romania)
  – Asocierea CONCELEX SRL (lider) – X-WAY INFRASTRUCTURE S.R.L – CON A OPERATIONS S.R.L – DIMEX 2000 COMPANY S.R.L (Romania)
  – Asocierea DUNA GROUP EUROPA KFT – DUNA NRG – DUNA CONSTRUCTII RO SRL – HE-DO UTEPITO KFT – ING SERVICE SRL (Ungaria – Romania)
  – KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)
  – Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (lider) – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)
  – NUROL INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)
  – Asocierea PRECON TRANSILVANIA SRL – AUTOMAGISTRAL PIVDEN SRL (Romania – Ucraina)

  Durata de execuție a acestui lot este de 24 de luni, iar pe traseul acestui nou drum expres se vor construi inclusiv 32 de poduri și pasaje (printre care un pasaj în lungime de 727 m).

  În cadrul contractului va fi construit și un nou drum de legătură la Salonta, de 5,3 km, necesar pentru a asigura circulația între DN 79 și Drumul expres Arad – Oradea.

  Lotul al doilea vizează 39,7 km, la care se adaugă drumul de legatură până la granița cu Ungaria (10 km). Iar lotul al treilea vizează 47,07 km, la care se adaugă drumul de legatură cu zona industrială vest din municipiul Arad (segment de 2,9 km).

   

  Citește și: Aproape 4000 imobile, expropriate pentru drumul expres Arad – Oradea · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ei deja sunt cu licitatiile, dar expropriere nici nu a inceput. Se va mai amana 2-3 ani pana baietii destepti cumpara sute de hectare la pret de nimic si il vand inzecit. Manevra romaneasca. Apoi pretul se va dubla (ca la piata catedralei) ca deh, darile trebuie respectate. Nu mai zic de viitoarele site-uri arheologice care vor intarzaia considerabil timpul de executie. Un pronostic: minim 5 ani….c’asai in rromanica!

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.