DRDP Timișoara solicită Primăriei Arad să ridice semafoarele de la intersecția din Zona Industrială Vest pentru a se realiza un sens giratoriu. Primarul întârzie…

  de Special Arad | 23 aprilie 2019, 5:20 PM | Administraţie | Topic special

  1

  (foto: Google Maps)

  Se vrea amenajarea unui sens giratoriu temporar pe DN7, la accesul în Zona Industrială Arad Vest, însă Gheorghe Falcă se opune ridicării instalației de semaforizare din intersecție, potrivit D.R.D.P. Timișoara.

  Numărul mare de autovehicule aflate în tranzit și cele care transportă angajații către locurile de muncă generează, zilnic, la anumite ore, aglomerație în punctul situat pe DN7, la km 552+073, intersecția cu singurul drum de acces către Zona Industrială Arad Vest. Pentru fluidizarea traficului, o comisie tehnică a D.R.D.P Timișoara, alături de reprezentanți ai I.P.J. Arad, a analizat în teren modul de funcționare a intersecției și a constatat că reamenajarea ei, printr-un sens giratoriu temporar, ar conduce la schimbarea timpilor de așteptare.

  În acest sens, D.R.D.P. Timișoara a solicitat demontarea, de către Primăria Arad, a instalației de semaforizare care reglementează acum traficul în intersecție, pentru a putea demara lucrările de amenajare a unui sens giratoriu temporar, pentru a dezvolta ulterior o soluție definitiva pentru acest punct generator de aglomerație de pe DN7, la accesul către Zona Industrială Arad Vest, se arată într-un comunicat de presă trimis de D.R.D.P. Timișoara.

  În comunicat se mai precizează că „la ultima vizită la Arad a Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, acesta a explicat că arădenii care muncesc în Zona Industrială Arad Vest vor avea acces mai ușor către locurile de muncă prin amenajarea unui sens giratoriu provizoriu, lucrare întârziată pentru că primarul Gheorghe Falcă se opune ridicării instalației de semaforizare din intersecția generatoare de aglomerație”.

  Revenim cu poziția primarului în legătură cu acest subiect de îndată ce Primăria Municipiului Arad va dori să răspundă acuzațiilor printr-un comunicat.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.