sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dramatic! UTA a murit frumos în bătălia cu Pandurii (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 23 septembrie 2015, 12:57 PM | Sport

  2

  Am retrăit, după mult timp, emoția unui meci de fotbal adevărat la Arad. Stadionul Motorul a fost luat cu asalt de arădeni, iar acest lucru îl puteam vedea încă din stradă, acolo unde nu mai găseai loc de parcare cu o oră înaintea jocului.

  UTA întâlnea Pandurii lui Iordănescu jr., o echipă în maxim de formă în ultimele trei etape ale Ligii 1, care, într-adevăr, a venit la Arad fără o parte dintre jucătorii de bază. Au lipsit Mingote, Momcilovici, Vasco Fernandes, Filipetto, Droppa, Răduț și Hora, ultimul fiind pe banca rezervelor. Nici UTA nu a jucat cu toți „greii”, Strătilă și Botiș fiind în tribune, Gligor este accidentat, iar Curtuiuș, golgeterul din acest sezon a început și el ca rezervă.

  Startul partidei le-a aparținut pandurilor. UTA trecea greu de jumătatea terenului, fiind înghesuită în zona careului de 16 metri. Nici nu s-au trezit încă jucătorii antrenați de Roland Nagy și Săpunaru avea să marcheze cu capul la primul său joc pentru Pandurii. Era doar minutul 10 și scorul era 0-1. Apropo, tabela de marcaj electronică a stadionului Motorul nu a funcționat, fiind se pare victima unui trăsnet…

  Pandurii puteau marca pentru 2-0 în minutul 14, dar Anca Trip a anticipat execuția lui munteanu care scăpase singur cu el.

  Apoi, tipic românesc… Pandurii au făcut pasul înapoi și a dat ocazia arădenilor săprindă aripi. Man, Szekely și mai ales Hlistei au creat câteva breșe în defensiva oaspeților, și au apărut primele situații. Cea mai mare a fost atunci când Hlistei l-a ridiculizat cu un procedeu numit „elastico” pe Ungurușan, dar pasa pentru Man – aflat în fața porții – a fost prea în spate. Au urmat apoi cele două ocazii ale lui Cipri Rus, ultima fiind rarisimă. Singur cu portarul Lazăr în față l-a luat la țintă pe acesta…

  IMG_9615

  FOTO: Rus l-a luat la țintă pe portarul oaspeților, Lazăr, din poziție ideală

  „Nu suntem cu nimic sub ei”, spunea la pauză directorul sportiv al clubului arădean, Codru Grădinariu. Inițial nu credeam, dar ceea ce am văzut după cele 15 minute de repaus a confirmat spusele acestuia. În a doua parte pe teren a mai existat o singură echipă: UTA. Întreaga echipă a jucat foarte bine, Manea fiind parcă cu un cap peste toți atât la propriu cât și la figurat. Francisc Tisza spunea după meci că dacă Edi Iordănescu ar vorbi cu tatăl său, Generalul Anghel Iordănescu, Manea ar trebui cooptat în lotul național după această evoluție, atât de bine a jucat.

  Curtuiuș i-a luat locul lui Szekely și imediat s-a făcut remarcat printr-o lovitură de cap în plasa laterală. Apoi Cipri Rus a profitat de indecizia lui Săpunaru și a trimis din unghi în bară. Curtuiuș era să speculeze o minge sărită în careul advers, a șutat în Lazăr, mingea i-a revenit după care a trimis-o în mâna lui Grecu dar „centralul” Buși nu a văzut infracțiunea. Rus și Hlistei au trecut ambii pe lângă gol, ultimul trimțând din unghi la rădăcina barei, dar lazăr a respins în corner. Cea mai mare ocazie avea să vină de la fundașul Ricci Filaret. Acesta a trimis din plonjon un șut în bara din dreapta lui Lazăr, mingea a ricoșat în capul lui Curtuiuș și a ieșit afară. Imensă ocazie…

  Puțini se mai așteptau ca UTA să egaleze în ultimele minute, mai ales că Zeița Fortuna părea de partea celor de la Pandurii. În minutul 87, Copil a centrat în careu în urma unui corner, Curtuiuș a venit la prima bară și cu capul l-a învins pe Lazăr: 1-1! Stadionul era în delir!

  IMG_9743

  FOTO: Curtuiuș a marcat cu o lovitură de cap la colțul scurt

  Nicoară putea da lovitura de grație în minutele de prelungiri dictate de arbitru. În urma unui contraatac, mijlocașul oaspeților s-a trezit singur în fața porții arădene, dar acesta a șlefuit mingea care a trecut puțin alături de poartă.

  S-a intrat în prelungiri, iar echipele păreau deja obosite. UTA a arătat mai mult entuziasm și putea înscrie pentru 2-1 dacă mingea trimisă din lovitură liberă de Copil nu trecea la câțiva centimetri de bară.

  Copil a jucat excepțional și își putea încununa evoluția cu un gol senzațional. În penultimul minut al prelungirilor, jucătorul care acum 7-8 ani era comparat cu Hagi  a șutat de la 45 de metri, dar mingea a trecut foarte puți peste poarta apărată de Lazăr.

  S-a ajuns la loviturile de departajare. Tot staff-ul utist, dar și jucătorii, voiau să aleagă poarta la care se află galeria. Chindriș, în calitate de căpitan, a reușit acest lucru, dar cu tot sprijinul suporterilor arădenii nu au dovedit tăria de caracter a oaspeților. Au ratat Manea, Michel și Hlistei, singurul care a marcat fiind Burlă cu un șit foarte puternic. De partea cealaltă, pentru Pandurii au marcat Nistor, Unguruşan şi Nicoară, singurul care a ratat fiind Mrzljak.

  IMG_9847

  FOTO: Copil a avut o evoluție excelentă în jocul de ieri seară

  UTA a pierdut frumos, după un meci în care s-a ridicat și uneori a fost chiar peste nivelul unei echipe bune din prima ligă. Partida a putut fi urmărită în întreaga țară prin intermediul Digi Sport 1 iar cuvintele la adresa arădenilor au fost numai de laudă. Odată cu această înfrângere, dulce-amară, UTA s-a repus pe harta fotbalului românesc.

  UTA Arad – Pandurii Târgu Jiu 2-4 (0-1, 1-1, 1-1) – după 11 m

  Curtuiuș 86 / Săpunaru 10

  Stadion „Motorul” – Spectatori 1500.

  La penalty-uri au marcat: Burlă / Nistor, Unguruşan şi Nicoară.

  Au ratat: Manea, Vlad şi Hlistei / Mrzljak.

  UTA: Anca Trip – Polgar, Manea, Filaret, Burlă – Man (65 Copil), Chindriş, Jorza, Hlistei – C. Rus (85 Michel Vlad), Szekely (46 Curtuiuș).

  Pandurii: Lazăr – Unguruşan, Săpunaru (65 Șandru), Erico Da Silva, Grecu – Ciucur, Al. Dan (85 Pițian). Mrzljak, Munteanu (60 Nicoară) – Nistor, Khalouta.

  Arbitri: C. Buşi (Rm. Vâlcea) –M. Marica (Bistriţa) – R. Ghiciulescu (Lugoj)

  Observatori FRF: V. Lolea (Reşiţa) şi Z. Ciev (Timişoara).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • La gol te referi? Dacă da, nu văd unde e greșeala. Am scris că a marcat Curtuiuș care l-a învins pe portarul Lazăr. Mingea a fost atinsă și de portar. Fotografiam din lateral și nu am văzut dacă ar fi atins-o și Nistor. În fine.Important e că a marcat Curtuiuș.

    +3 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.