luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dramă în Turul Franței. Un rutier de top, diagnosticat cu cancer, părăsește competiția

  de - | 14 iulie 2015, 7:56 AM | Sport

  0

  Ciclistul italian Ivan Basso (Tinkoff-Saxo) a fost diagnosticat cu cancer testicular şi va părăsi Turul Franţei, imediat după prima zi de pauză, care are loc la Pau. Rutierul de 37 de ani, care are două Tururi ale Italiei în palmares, are şanse mari să se refacă, potrivit doctorului echipei licenţiate în Rusia
  O banală căzătură suferită în etapa a cincea a Turului Franţei i-ar putea salva viaţa lui Ivan Basso. Unul dintre cei mai buni oameni de general ai generaţiei sale, Basso a declarat luni, în prima zi de pauză a Turului Franţei, că suferă de cancer testicular şi că se va retrage imediat din Turul Franţei, acolo unde era domestique – unul dintre locotenenţi – pentru spaniolul Alberto Contador, favorit la podium în această ediţie a Marii Bucle. Tumoarea, de dimensiuni mici, a fost descoperită la un control de rutină, după etapa a cincea, în care Basso a căzut şi s-a lovit în respectiva zonă. „Din păcate am o veste proastă. Am fost diagnosticat cu cancer la testiculul stâng şi am înţeles că trebuie să mă întorc în Italia pentru a fi tratat”, a declarat Basso în cadrul unei conferinţe de presă. Medidicii echipei Tinkoff-Saxo s-a declarat optimişti şi au precizat că Basso are 98% şanse de a se recupera complet.

  Mesaj din partea lui Lance Armstrong

  Basso, în vârstă de 37 de ani, a câştigat Turul Italiei în 2006 şi 2010, dar şi o etapă în Turul Franţei în 2004. Totodată, italianul a terminat pe locul trei în Le Tour 2004 şi pe locul secund în Marea Buclă în 2005, fiind unul dintre marii rivali ai lui Lance Armstrong. În 2007, însă, Basso a semnat cu Discovery Channel, fosta echipă a lui Armstrong, însă şi-a încheiat contractul în luna mai, după ce a fost suspendat doi ani pentru implicarea sa în Operaţiunea Puerto, un caz major de dopaj. ”Îi urez tot binele din lume lui Basso, care se îmbarcă acum în călătoria spre lupta împotriva cancerului”, a scris Lance Armstrong pe Twitter, el însuşi un supravieţuitor al unui astfel de tip de cancer.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.