duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dramă în Arad! Tatăl unei baschetbaliste de la FCC ICIM s-a sinucis la doar 51 de ani. Era vatman la CTP Arad

  de Lucian Dănilă | 11 iulie 2019, 2:55 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  O nouă dramă a făcut aseară înconjurul Aradului. Parcă este deja prea mult. În trei zile, trei oameni din generații diferite din Arad și din Timișoara și-au pus capăt zilelor din cauza depresiilor generate de diferite probleme.

  Luni, Edi Prodan și-a încheiat conturile cu viața într-un mod șocant, așezându-și capul pe calea ferată și așteptând să fie tăiat de tren. Avea doar 21 de ani, iar gestul său a șocat pe toți cei care l-au cunoscut ca o fire veselă, dar și pe cei care nu l-au cunoscut, mai ales prin modul în care a fost pusă la cale.

  Marți, un medic stomatolog din Timișoara, Bogdan Chișevescu, și-a tăiat venele în baia propriului apartament după ce a făcut o postare pe Facebook în care se declara dezamăgit de faptul că îl ignoră soția.

  „Mie ce îmi mai rămâne? Să mă uit la tine cum îți neglijezi familia pe care tu nu o mai sprijini deloc pentru că ești prea ocupată să te distrezi? Chiar crezi că sunt atât de prost? Dragostea și altruismul au niște limite. E momentul ca și eu să fiu egoist, pentru că nu mai pot suferi mai mult de atât! Viața mea a devenit un chin înfiorător!”, a scris bărbatul într-o postare publică pe Facebook. Apoi s-a sinucis. A făcut-o repede astfel încât să nu mai ajungă nimeni să îl poată salva.

  Am mai scris despre asta tot într-un moment care a zguduit Aradul. Se întâmpla în luna noiembrie a anului trecut, atunci când Oana Ioja a decis și ea să renunțe la viață. Scriam despre „ucigașul tăcut”, despre depresie și despre cum o ignorăm în alergătura noastră zilnică pentru supraviețuire sau pentru o viață mai bună.

  „Din păcate depresia ia mii, zeci de mii de vieți, la noi, în România, dar și în cele mai dezvoltate țări ale lumii. De ce? Pentru că de cele mai multe ori o tratăm cu indiferență, pentru că noi nu credem în ea și astfel devine mereu un subiect tabu, iar cel mai des medicament folosit este „lasă că-i trece…” Trăim într-o lume în care este valabil doar ce vedem, ce ni se arată, dar refuzăm să vedem în sufletul oamenilor”, scriam la 17 noiembrie 2018, atunci când am și spus că, din păcate, Oana nu va fi ultima. Și nu a fost…

  Ieri seară, Alexandru Toth, tatăl baschetbalistei Carina Toth, una dintre speranțele baschetului arădean feminin, legitimată la FCC ICIM, s-a sinucis în casa sa din cartierul Grădiște… Avea doar 51 de ani. Nu știm cauzele care au dus la această dramă, dar cel mai probabil tot o depresie, un necaz, o problemă personală pe care nu a știut sau nu a putut să și-o spună sau să și-o rezolve… Din informațiile noastre, cea care l-a găsit a fost chiar Carina, o adolescentă de doar 19 ani, o sportivă plină de viață și de talent, o fată mereu zâmbitoare.

  Zâmbetul i-a pierit ieri într-un mod cumplit, iar probabil acum ea caută explicații și acestea sunt greu de găsit. Tatăl ei nu mai este…

  Este alarmant numărul de astfel de cazuri din ultima perioadă și totodată este un semnal că trebuie să ne uităm mai profund în ochii apropiaților noștri, să le înțelegem anumite mesaje, anumite gesturi pentru a-i putea ajuta la timp.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.