Dr. Liviu Tuturici: Prioritățile pentru sănătatea arădenilor trebuie stabilite de profesioniști! (P)

  de - | 16 septembrie 2020, 10:41 AM | Politikos | Topic special

  8

  Soluțiile pentru sistemul medical din Arad vin din partea profesioniștilor, a celor care s-au făcut remarcați prin excelență în domeniul lor de activitate și care au o viziune inovatoare.
  În primul rând ca să poți vorbi despre sistemul medical trebuie să fi permanent în legătură cu el, trebuie să-i cunoști minusurile dar și potențialul și asta nu o poți face decât dacă ești un medic implicat. Tocmai pentru că activez ca medic și m-am dedicat pentru a deveni un profesionist, pot să vin și să propun un plan de salvare a sistemului medical arădean.

  9 priorități pentru sănătate
  1. Constuirea unui Spital Municipal care să includă și un campus cu locuințe pentru medici
  2. Centru Social de Asistență Stomatologică
  3. Centru Oncologic – screening, radioterapie, consiliere psihologică și recuperare medicală pentru pacienții oncologici
  4. Dispensare în fiecare cartier
  5. Organizarea cabinetelor școlare pentru acțiuni de monitorizare epidemiologică
  6. Burse de studii postuniversitare pentru medicii absolvenți în Arad
  7. Programul „O șansă pentru cuplurile infertile”
  8. Programul „Smile – Aparate Ortodontice”
  9. Consultații oftalmologice pentru copii

  Fiecare dintre aceste proiecte are în spate muncă documentată, specialiști care au venit cu propuneri concrete care pot deveni realitate. Nu mai putem accepta ca arădenii să își trateze problemele de sănătate în Ungaria, la spitale din Mako sau Szeged, la Vienna sau la Timișoara. Dincolo de toate, fiecare arădean contribuie la sistemul de sănătate publice și este firesc și normal să și beneficieze de aceste servicii. Un Spital Municipal cu 800 de paturi poate fi ridicat în cartierul Subcetate și va include atât un nou Spital Matern – de care Aradul are atât de mare nevoie, cât și o Secție de Neonatologie. Nevoia de servicii medicale de calitate, competitive este una reală, însă ele trebuie să fie și eficiente.
  Din poziția de medic subliniez nevoia stringentă de a reduce riscul de infecții nozocomiale, nevoia ca actul medical să fie o calitate mult îmbunătățită, și optez pentru un sistem de sănătate ușor accesibil, cu o dotare bună, personal calificat.

  Sănătatea este prioritatea noastră, pentru arădeni!

  Comandat de partidul Social Democrat – PSD. CUI mandatar financiar coordonator 21200019

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • O mizerie de articol cu tenta politica pe 200 de lei publicat , publicatia nici nu stia ce se intampla, acolo , o actiune inrem,o procesomana care are la activ 5 plangeri la 3 medici diferiti totul la comanda pt ca liviu bun si incomid, personal ii sunt recumoscator pe viata pt ce a facut pt mine si nu medical….

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.