Dr. Dana Oprea de la Boli Infecțioase Copii a fost avertizată, dar rămâne în funcție

  de Special Arad | 16 mai 2017, 10:57 AM | Administraţie | Topic special

  3

  În urma anchetelor efectuate de către Consiliul de Etică, respectiv Comisia de Disciplină, cu privire la personalul Compartimentului Boli Infecțioase Copii, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a luat o serie de măsuri, pentru îmbunătățirea activității în cadrul compartimentului.

  Managerul interimar al SCJU Arad, ec. Carmen Lucuța, a dispus:

  –         Medicului coordonator al Compartimentului Boli Infecțioase Copii i se va aplica sancțiunea disciplinară Avertisment, conform art. 248 alin 1, litera a), din Codul Muncii,

  –         Efectuarea tuturor demersurilor legale pentru scoaterea la concurs a tuturor posturilor vacante din cadrul compartimentului,

  –         Pentru creșterea calității actului medical se va delega, periodic, personalul în cadrul secțiilor Pediatrie I și II și Compartimentul Boli Infecțioase Copii, cu respectarea legislației în vigoare,

  –         Selectarea cazurilor de internare din UPU se va realiza în colaborare cu medicul pediatru de gardă,

  –         Eficientizarea cabinetului din Ambulatoriul Pediatrie, cu respectarea orarului 8.00 – 20.00.

   

  ”În urma sesizărilor referitoare la Compartimentul Boli Infecțioase Copii, depuse de un grup de mămici din Arad, am dispus efectuarea unor anchete interne la nivel de compartiment. Pe baza acestora, am luat o serie de măsuri care să corecteze lipsurile și problemele cu care se confruntă compartimentul. Cele mai multe măsuri sunt cu termen imediat. Totodată am decis să organizăm o comisie de specialitate care să analizeze lunar cazurile de spitalizare, atât din cadrul secțiilor cât și din ambulatorii. Comisia va întocmi un raport pe care îl va înainta conducerii, iar în funcție de acesta, împreună cu directorul medical, vom lua măsurile necesare. Sperăm ca asemenea evenimente nedorite, precum cele care au avut loc în luna martie, să fie de domeniul trecutului.  Ne dorim o comunicare mai bună între personal, pacienți și aparținătorii acestora. Pe această cale vă reamintesc că biroul meu este mereu deschis pentru cei care au nelămuriri sau se confruntă cu probleme în cadrul secțiilor Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, a declarat ec. Carmen Lucuța, manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. JENANT, doamna manager ! Un semnal de alarma pentru modul in care a fost gestionata ancheta, probabil o comisie de nestiutori sau interesati de functii …sau oare ati cazut la pace cu incriminatii ? Si de copii care au suferit acolo ce ne spuneti ? Sa le explicam noi ca pentru suferinta lor managerul a inteles ca un avertisment verbal, maine uitat, e suficient si le spala durerea si umilinta din sufletel ?

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Pai avertismentul este public,implica si evaluarea anuala, deci va scadea si salariul. Nu putea fi dat afara singurul medic de specialitate.Insa asteptam detasarea,cel putin, al unui alt medic specialist pediatru, pe sectie, fie si provizoriu, prin contract. ” Selectarea cazurilor de internare din UPU se va realiza în colaborare cu medicul pediatru de gardă” este o prostie, UPU face oricum propunerea de internare, medicul de garda o accepta sau nu,la UPU exista permanent un medic specialist pediatru, in afara de cele 2 garzi de pediatrie. Ce consultare mai trebuie ?. Mai degraba, dna Manager si cei din conducere sa isi faca un program de controale inopinate, seara, cit mai tarziu, prin spital, ca ar vedea multe.

   +1 voturi
   +1
   -1
  3. sa internezi un bebe pe motiv de ;;;rujeola complicata cu pneumonie;;;;iar ulterior sa demonstrat ca bebe nu avea aceasta boala ,este o mare lipsa de raspundere .Acest lucru la facut doamna OPREA.ESTE ADEVARAT CA NU AM DAT MITA LA NIMENI PENTRU SIMPLU MOTIV CA TIMP DE 24 DE ORE NU A VENIT NIMENI SA MAI VADA DE MICUT.AM PLECAT DIN SPITAL PE SEMNATURA FARA CA DOCTORITA SA VINA SA MAI VADA COPILUL.VAI VAI VAI .OARE TU NU AI COPILSI DOAMNA DOCTOR ?OARE ASA TE OCUPAI SI DE COPII TAI?????????????????

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.