vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Douăzeci de migranți, depistaţi la graniţa cu Ungaria de polițiștii de frontieră arădeni

  de Special Arad | 11 noiembrie 2021, 10:39 AM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Turnu, judeţul Arad, au depistat douăzeci cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare sau pe jos.

  În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, un bulgar și un slovac, aflați la volanul unor ansambluri rutiere.
  Cei trei şoferi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto și vată sticlată pentru societăți din Marea Britanie, Ungaria și Slovacia.
  În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, cinsprezece cetăţeni străini.
  În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Eritreea, Etiopia, Pakistan și Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 36 de ani, majoritatea solicitanți de azil în România.

  Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au observat, la intrarea în localitatea Pecica, un grup format din cinci persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt 3 cetăţeni din Afganistan și 2 cetățeni din Pakistan, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani.

  În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Cetățeni turci, cu identităţi bulgărești false, depistaţi la PTF Curtici

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, județul Arad, au depistat doi cetățeni din Turcia care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind cărți de identitate ce aveau însemnele autorităților din Bulgaria, care s-au dovedit a fi false.

  În data de 11.11.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, județul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasageri în trenul care circulă pe relația București Nord – Viena, două persoane care
  s-au legitimat cu cărți de identitate eliberate de autoritățile din Bulgaria.
  În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate de către cei doi pasageri la control, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare.
  Astfel, colegii noștri au constatat faptul că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false total.
  În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni turci, în vârstă de 26, respectiv 31 de ani, care au declarat că au intrat legal în România, în baza vizelor române, însă ei intenţionau să ajungă în Germania. Au luat legătura cu un cetăţean bulgar, care, în schimbul sumei de 5.000 euro, le-a înmânat documentele folosite la ieşirea din ţară.

  În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.