joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Două candidate „perfecte” la un concurs al Spitalului Județean Arad. Soția consilierului județean liberal Ovidiu Moșneag face istorie…

  de Alin Olteanu | 10 august 2017, 9:32 AM | Știri Arad

  16

  Știri Arad. Concursul organizat de Spitalul Clinic și de Urgență Județean Arad, în 4 august 2017,  pentru posturi la departamentul de resurse umane, un post de referent si un post de economist, începe să dea „pe-afară”…. în sensul că apar nemulțumirile. Și, pe bună dreptate zicem noi, după ce Special Arad a primit câteva informații despre cele întâmplate.

  În cadrul departamentului RU (Resurse Umane) există o persoană care este în pensie, Rodica Balaban, cea care, pentru a putea lucra în continuare, trebuia să dea concurs în fiecare an alături de toți cei interesați de postul de referent. Aceasta, referindu-ne la Rodica Balaban, este angajată la Spitalul Județean de când s-a înființat spitalul și a lucrat întreaga viață pe același post, la departamentul resurse umane. Cu toate astea, deși admisă, Rodica Balaban a luat mai puțin puncte decât „Surprizele” concursului.

  Și… iată mai jos aceste surprize:

  Exista două persoane din exterior care au participat la concurs, iar una dintre acestea nu a lucrat niciodată la resurse umane, dar care a luat la concursul din 4 august maxim de puncte, 100. Asta în condițiile în care șefa departamentului, Senida Jude, a obținut anul trecut, în luna noiembrie cand a plicat pentru postul de sef serviciu resurse umane, 75 puncte.

  Subiectele de anul acesta nu au fost usoare, iar acest lucru reiese și din faptul că o persoană care a lucrat o viață întreagă pe postul de referent resurse umane, a obținut doar 65,625 puncte.

  Revenind la cele două persoane care au obținut 100 puncte la acest concurs, trebuie să spunem că acestea vor avea ca atribuții recrutarea viitorilor medici și asistente din Spitalul Judetean Arad.

  Comisia de concurs și recrutare a fost alcătuită din : Jude Senida – președinte, un reprezentant al Consiliului Județean Arad, un reprezentant al sindicatului, o secretara și încă o persoană din departamentul „Resurse umane”. Au fost 2 variante de subiecte (var 1 si var 2), nu au fost diferite pentru fiecare poziție: respectiv economist, referent si jurist.

  Sursele noastre se întreabă (și ne întrebăm și noi) cum un candidat pentru postul de referent a rezolvat cele 100 de întrebări la perfecție.

  Iar răspunsul ne stă chiar în fața ochilor:
  Conform tabelului cu rezultate, afișat mai jos, una dintre „admise”, cu 100 de puncte, este (surpriză, nu?) chiar soția consilierului județean Ovidiu Moșneag, angajat al Aeroportului din Arad și membru de seamă al „Echipei Falcă-Cionca”. Despre cealaltă premiantă nu avem informații, dar constatăm că și ea a rezolvat… tot.

  20733105_1071301966334790_2025755006_n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dna Rodica Balaban ar fi bine sa mai lase si pe altii sa lucreze ,in pensie fiind face mai mult rau decat bine spitalului cu reputatia pe care o are mai ales pt intocmirea dosarelor de pensionare.De participat la concurs se pare ca este prima data de cand e pensionara.

   +11 voturi
   +1
   -1
  2. Verificati ceea ce spune lumea( fosti salriati ai Spitalul clinic Judetean inainte de comasare, referitor la adeverinte de pensionare catre C.J.P.) despre d-na Balaban. D-na Mosneag a lucrat la C.E.C. Bank si a finalizat facultatea la UAV Facultatea de Stiinte Economice- Invatamantul Deschis la Distanta.

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. in urma cu cativa ani erau 2 posturi disponibile la ISU Arad , candidati , vre-o 30 de insi , se da proba scrisa , un prieten de-al meu avea pe cineva la SRI care ia facut rost de intrebarile si raspunsurile de la examen
   a luat nota 10 ,dar surpriza ,mai erau doi cu 10 .
   apoi a urmat proba practica unde a pierdut postul in fata celorlalti doi despre care se stia ca au spate.
   in concluzie , o fii el concurs , dar intotdeauna castiga cine trebuie .

   +5 voturi
   +1
   -1
  4. Fratilor Romani sa inteleg ca angajarile in spitalul judetean se fac doar in mediocritate conform notei Balaban Rodica ,un om care lucreaza (la sanitas,legala ,atat poate in timpul orelor de serviciu a facut de toate)sau a facut jocurile tuturor permanent (Mia Balan,Corina Crisan )asa este la noi in tara cine e cinstit e dat afara.

   +5 voturi
   +1
   -1
  5. Nu vreau sa ma pozitionez de partea niciunei tabere insa fac si eu niste remarci:

   1) Moral ar fi ca doamna Balaban sa elibereze postul si sa isi vada de pensie. Daca in continuare vrea sa isi rotunjeasca veniturile, sa se anngajeze la privat.
   2) Este aproape imposibil sa iei punctaj maxim la un astfel de concurs. Asta daca nu stiai intrebarile de la bun inceput.
   3) Ce cauta reprezentatul sindicatului in echipa de jurizare, ce cauta reprezentantul CJ-ului acolo? Mai lipsea sa fie chiar Mosneag in persoana, sotul primei candidate „de nota 10”.
   Chiar daca institutia este arondata CJ-ului, pentru astfel de situatii exista specialistii care trebuie sa decida, nu politicul.

   +2 voturi
   +1
   -1
  6. parerea mea este ca ideea acestui articol este de a compara volumul de cunostinte al unei persoane care a muncit o viata intreaga in acest domeniu si pe acesta pozitie si care candideaza pentru propriul post (care si in somn stie ce are de facut, stie chiar si cate straturi de var sunt pe peretii) cu volumul de cunostinte al unei persoane care vine din exterior si…. surpriza… persoana din exterior are un volum aproape dublu de cunostinte

   --1 voturi
   +1
   -1
  7. fara a lua in considerare faptul ca subiectele au fost unice pt pozitia de jurist, referent si economist si chiar doua persoane au un volum de cunostinte mult peste volumul de cunostinte ale persoanei care ani multi a profesat pe aceeasi pozitie in aceeasi institutie…..fiind in concediu doar azi am citit articolul

   --1 voturi
   +1
   -1
  8. Buna ziua, am participat la acest concurs, din pacate nu am experienta deloc in Resurse Umane si nici nu am avut timp sa ma pregatesc pentru concurs. Comisia a fost super draguta cu toti candidatii. Subiectele mi se pare normal sa fie acelasi pentru toate posturile deoarece tot personalul din acelasi birou trebuie sa aiba aceleasi cunostinte. Daca doamna Balaban dupa 40 de ani lucrati in spital nu a facut punctaj maxim, atunci cred ca dansa a lucrat in acesti ani dupa ureche nu dupa legislatie. Comparand subiectele cu tematica si bibliografia avuta, mai usor de cat au fost subiectele, nu se putea. O persoana care a studiat si poate are si putina experienta in domeniu putea lejer sa obina punctaj maxim.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.