Două zile pline pentru pompierii ISU: „Facem un apel la populație să renunțe la practica de curățare a vegetației prin incendiere”

  de Special Arad | 1 aprilie 2020, 2:25 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. În ultimele 48 de ore, subunitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au stins 8 incendii.
  Din cele 8 incendii, 6 au fost de vegetație uscată și resturi vegetale și 2 la imobile de locuit.
  La ambele incendii de la imobile casă probabilă a fost aceeași: “efect termic al căldurii din cauza unui horn, canal, burlan sau coș de evacuare a fumului amplasat necorespunzător și neizolat”

  Din cele 6 incendii de vegetație uscată, 2 au necesitat o intervenție cu forțe și mijloace sporite, acestea fiind favorizate de vântul puternic.

  Facem un apel la populație să renunțe la această practică de curățare a vegetației si resturilor vegetale prin incendiere deoarece poate avea consecințe grave.
  Vă mulțumim că stați acasă, dar asta nu înseamnă că trebuie să dați foc.”, spun reprezentanții ISU.

  Cele 9 echipaje SMURD au desfășurat 32 misiuni de acordare a primului ajutor medical.

  Având în vedere situația de urgență generată de COVID 19, la nivelul ISU ARAD a fost dispusă măsura operaționalizării celor 7 autospeciale SMURD vechi, care erau în rezerva subunităților.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.